9.25 Taganana – El Bailadero RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de bushalte waar ook parkeerruimte is. Even vóór het restaurant Xiomara. We gaan direct de weg links op, een rondje rondom de kerk en komen dan op de Camino Lomo Los Lirios. Bij het gehucht Azanos hebben we rondje gemaakt om kennis te kunnen maken met de zeer smalle straatjes. Een heel mooie wandeling. We volgen de bewegwijzerde route Taganana – El Bailadero. Het pad tot aan El Bailadero is goed te volgen ondanks dat het op een aantal punten behoorlijk geërodeerd is. Maar dat is eigenlijk geen uitzondering. We genieten van de vergezichten. In El Bailadero komen we op de TF-123 waar een bushalte en parkeerruimte zijn.

Even voorbij de Mirador de Bailadero gaan we een smal, goed herkenbaar, pad op. Als we daarna op de TF-12 komen gaan we rechtsaf, de brug over, en direct een pad op dat links van de weg ligt. Prima te volgen; op sommige punten zijn er afzwaaiers naar privé terreintjes. Voor de tweede keer komen we op de TF-12 en steken dan over. Net vóór de ketting, met waarschuwing voor honden (maken heel veel lawaai), gaan we links een smal en zeer glibberig, maar goed herkenbaar, pad af. We dalen snel. Als we uit bos komen wordt het pad steeds beter begaanbaar. De uitzichten zijn hier ook fenomenaal.

Wanneer we dichter bij Taganana komen moeten we goed blijven opletten. Het pad wordt wel belopen maar is op sommige punten (bijna) dichtgegroeid. Ook hier zijn er afzwaaiers. De GPS is dan onmisbaar. Wij adviseren dit pad niet van beneden naar boven te lopen. In Taganana lopen we langs de kerk waar, zoals gebruikelijk, een informatiepaneel over wandelingen staat. Gaan de Camino la Cuestilla af en komen dan weer op de TF-134 en zijn dan bijna bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Taganana, waypoint BusTaganana
Lengte:
7.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 550 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen

Verbindingen:

Taganana TF-134
Bus: waypoint BusTaganana, lijn 946, haltes 1531/1541
Auto: In nabijheid waypoint BusTaganana

El Bailadero TF-123
Bus: waypoint BusBailadero, lijnen 077 en 947, haltes 1516/1484
Auto: idem