9.23 Taganana – Almáciga – El Bailadero RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de bushalte waar ook parkeerruimte is. Even vóór het restaurant Xiomara. We lopen kort langs de TF-134 en gaan dan in een scherpte bocht ‘rechtdoor’ en komen korte tijd later weer op de TF-134. Voor deze rondwandeling is het noodzakelijk de TF-134 over een afstand van ca. 1.6 km te volgen. Ondanks dit intermezzo is het een heel fraaie wandeling. Als we een uitstapje maken naar de rotspunt Roque Bodegas steken we op de terugweg de TF-134 over en gaan dan ‘achter’ langs naar Almáciga. Bij waypoint BusAlmaciga is ook parkeerruimte in de directe nabijheid. Hier begint ook de bewegwijzerde wandeling naar El Bailadero.

Het eerste gedeelte via een geasfalteerde weg die overgaat in een 4×4 weg. Daar waar het échte pad begint krijgen we over een vrij korte afstand een klim van ruim 200 meter. Behoorlijk pittig. Het pad is sterk geërodeerd. Bij waypoint Amogoje komen we weer op de TF-134. Maar na ruim 200 meter gaan we links een pad op naar El Bailadero. In El Bailadero komen we op de TF-123. Even voorbij de Mirador de Bailadero gaan we een smal, goed herkenbaar, pad op. Als we daarna op de TF-12 komen gaan we rechtsaf, de brug over, en direct een pad op dat links van de weg ligt. Prima te volgen; op sommige punten zijn er afzwaaiers naar privé terreintjes. Voor de tweede keer komen we op de TF-12 en steken dan over. Net vóór de ketting, met waarschuwing voor honden (maken heel veel lawaai), gaan we links een smal en zeer glibberig, maar goed herkenbaar, pad af. We dalen snel.

Als we uit bos komen wordt het pad steeds beter begaanbaar. De uitzichten zijn hier ook fenomenaal. Wanneer we dichter bij Taganana komen moeten we goed blijven opletten. Het pad wordt wel belopen maar is op sommige punten (bijna) dichtgegroeid. Ook hier zijn er afzwaaiers. De GPS is dan onmisbaar. Wij adviseren dit pad niet van beneden naar boven te lopen. In Taganana lopen we langs de kerk waar, zoals gebruikelijk, een informatiepaneel over wandelingen staat. Gaan de Camino la Cuestilla af en komen dan weer op de TF-134 en zijn dan bijna bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Taganana, waypoint BusTaganana
Lengte:
11.5 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
Ruim 700 meter
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
09/02/2015
Verbindingen:

Taganana TF-134
Bus: waypoint BusTaganana, lijn 946, haltes 1531/1541
Auto: In nabijheid waypoint BusTaganana

Almáciga TF-134
Bus: waypoint BusAlmaciga, lijn 946, halte 1541
Auto: In nabijheid waypoint BusAlmaciga

El Bailadero (TF-123)
Bus: waypoint BusBailadero, lijnen 077 en 947, haltes 1516/1484
Auto: idem