9.21 Almáciga – Benijo RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint BusAlmáciga. In de directe nabijheid is (beperkte) parkeerruimte en een restaurant. Wij gaan de eerste weg links en lopen langs de ‘buitenkant’ van Almáciga met fraai uitzicht op de zee. Middelzwaar maar schitterende wandeling. Gaan dan een pad naar beneden dat leidt naar de TF-134. Steken de weg over en lopen op een pad dat parallel loopt met de TF-134. Langs dit pad is het strand van Almáciga. Een zeer ruwe zee. We komen weer op de TF-134 maar korte tijd daarna gaan we weer de weg af en volgen een pad langs het strand. Al heel snel lopen we dan over de keien. Bij het strand van Benijo gaan we een lange trap op en komen we in het gehucht Benijo met zeker 3 restaurants.

Eerst een geasfalteerde weg en als we rechts aanhouden komen we op een betonweg ingelegd met stenen. Aan de ondergrond is duidelijk te zien dat veel geiten voorbijkomen. We hebben er veel gezien én gehoord. De 4×4 weg gaat over in een (duidelijk) pad. Ook hier heeft het extreme weer huisgehouden. Op een aantal plaatsen is het pad deels weggeslagen. Op het punt dat we een bergkam moeten beklimmen zijn veel (geiten) paden. De GPS is dan leidend! Bij waypoint LastigPuntBenijo buigt het pad linksaf maar wij moeten ‘rechtdoor’ waar geen pad is, althans zo lijkt het. Ca. 40-50 meter heeft als ondergrond (grove) stenen die overgroeid zijn met braamstruiken. Daar waar de stenen ophouden loopt een pad maar dit is vrijwel dichtgegroeid. Wij hebben wat takken gebroken maar struiken met bramen zijn niet echt aangenaam.

We komen dan bij een hekje én achter het hek is weer een duidelijk pad dat ons brengt bij waypoint KP 9.19-9.21. Vanaf dat punt begint de daling naar Almáciga. Bij wandeling 9.19 (Almáciga – Benijo RW1) zijn we omhoog gelopen en nu omlaag. Omlaag is – in het algemeen – gemakkelijker. Je loopt dan minder in de val van de geitenpaadjes die vaak rechtdoor gaan én de kortste weg nemen. Vlak voor Almáciga moeten we nog de barranco oversteken. We zijn dan op een steenworpafstand van de bushalte.
Nu wij de wandeling gelopen hebben zouden we een volgende keer de wandeling andersom lopen. Eerst omhoog van Almáciga en ná het hekje vrijwel rechtdoor tot waypoint LastigPuntBenijo.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Almáciga, waypoint BusAlmaciga
Lengte:
5.9 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
400 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en stapzekerheid

Gewandeld:
04/02/2015
Verbindingen:

Almáciga TF-134
Bus: waypoint BusAlmaciga, lijn 946, halte 1541
Auto: In nabijheid waypoint BusAlmaciga

Benijo TF-134
Bus: geen
Auto: TF-134, waypoint Benijo