9.18 Chamorga – Roque Bermejo RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Pittige maar mooie wandeling.
Vertrekpunt is waypoint BusCharmorga. Enkele keren per dag is er een busverbinding Santa Cruz-Chamorga. Bij dit waypoint is parkeren mogelijk én het versterken van de inwendige mens. Vanaf Santa Cruz moet je rekenen op vijf kwartier rijden. Weliswaar door een fraai gebied maar wel inspannend. In Chamorga nemen we de PR TF-6.1. Een fraai pad maar op sommige punten is het van belang dat de eigenschap hoogtevrees niet bestaat of overwonnen kan worden. Even voorbij de Casas de Tafada gaan we linksaf een pad op (rechtdoor gaat naar de Montaña Tafada). Vanaf dit punt begint de afdaling van ruim 600 meter naar Roque Bermejo.

Daar we op de hoofdroute (PR TF-6; niet aangeduid) komen passeren we eerst de vuurtoren Fara de Anaga. Prachtig uitzicht op de zee. In Roque Bermejo (volgens ons uitsluitend bereikbaar over zee) lopen we een rondje via het strand. Naar het uitzichtpunt zijn we (helaas) niet geweest. Nu wacht ons weer een stijging van ruim 450 meter. We passeren een aantal barranco’s. Bijna alle paden zijn hier weggeslagen door het extreme weer. Met enige moeite, voorzichtigheid en aandacht zijn deze barranco’s goed te passeren.

De route naar Chamorga loopt langs de Barranco de Roque Bermejo. Heel mooie vergezichten. Het laatste stuk van de wandeling gaat over een ‘beton’ pad wat niet onze voorkeur heeft. Uit onze ervaring adviseren wij zo vroeg mogelijk te vertrekken. Hoe later op de dag hoe meer wolken en (soms) nevel. De omgeving ziet er dan plotseling heel anders uit.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-123, waypoint BusChamorga
Lengte:
8.3 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 600 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen en niet bij regen

Gewandeld:
20/01/2015
Verbindingen:

Chamorga (TF-123)
Bus: TF-123, waypoint BusChamorga, lijn 947.
Auto: TF-123, idem