9.17 Benijo RW1 (TF-134)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint Benijo in de directe nabijheid van restaurant El Fronton. Het parkeerterrein van het restaurant zelf is ‘privé’. De rondwandeling vanaf en tot dit waypoint is ca. 5 km. Wanneer we naar het strand van Benijo (willen) gaan kunnen we de rondwandeling uitbreiden tot 6.6 km. Prachtige gezichten op de (ruwe) zee en het landschap. Het eerste gedeelte van de route gaat via de Pista Al Draguillo. Het extreme weer van eind 2014 heeft ook hier zijn sporen op de Pista nagelaten. Het moet wel gespookt hebben. Het gehucht El Draguillo is – voor bestemmingsverkeer – nog steeds bereikbaar!

Even voor de barranco gaat de route rechtsaf (door de barranco gaat wandeling 9.10 Chamorga – Las Palmas RW). Tot aan het 1e aanwijsbord is het een pittige stijging. Passeren in het begin zelfs een huisje (no.1) met een (buiten gebruik!) wijnpers. De stijging wordt ‘goedgemaakt’ door het fraaie uitzicht. Bij het 1e aanwijsbord gaan we rechtsaf (= Camino Del Hidiondo) en langzaam begint dan de afdaling die aan het eind weer pittig is.

Op twee punten in de Camino is een houten hek. Gesloten met een touwtje. [2022 één niet gesloten hekje gezien]. Even vóór waypoint Benijo komen we uit op Pista Lomo Benijo. We hebben er dan 5 km opzitten. Wij kiezen ervoor nog naar het strand te gaan. Ook deze route is bewegwijzerd (Benijo – Almáciga). Even de TF-134 op en in de bocht gaan we rechtsaf een héél lange trap af naar het strand van Benijo. De dag waarop wij gelopen hebben was de zee erg onrustig. De bewegwijzering geeft aan dat we linksaf moeten. Over het keienstrand. Lastig lopen maar het zijn in het algemeen grote keien! Bij waypoint TF134 Benijo komen we weer op de TF-134. Lopen dan terug via de TF-134 en steken de Barranco de Benijo over die ons trakteert op een fraaie waterval.
Het tweede stuk is ca. 1.6 km maar is de moeite waard.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-134, waypoint Benijo
Lengte:
6.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
500 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
22/01/2015
Verbindingen:

Benijo  (TF-134)
Bus: geen
Auto: TF-134, waypoint Benijo