9.16 Roque Chinobre RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Bij waypoint RoqueChinobreTF123 is voldoende parkeerplaats. Er is daar ook een bushalte. Een wandeling die voor een groot deel door (glibberig) bos gaat maar daar waar uitzichten zijn, zijn deze fenomenaal! Route is niet bewegwijzerd maar bijzonder goed te volgen. Wel is het pad op een aantal plaatsen ca. 50 cm diep in ‘gesleten’. Het lijkt wel alsof de rotsige ondergrond erg ‘zacht’ is. Het uitzicht op de Roque Chinobre is zeer indrukwekkend (bij helder weer). Wij hebben zélf de ervaring hoe later op de dag hoe minder het weer is/wordt en daarmee ook het uitzicht.

Onderweg naar het uitzichtpunt Cabeza del Tejo komen we nog langs een aantal ‘vergezichten’ maar het laatste uitzichtpunt is opnieuw ogen strelend. Wij gaan terug via de Pista Cabeza del Tejo, een 4×4 weg. Maar op sommige punten zijn grote stukken steen naar beneden gekomen die de doorgang voor (een auto) belemmeren. De Pista komt uit op de TF-123 en wij gaan kort de TF-123 op om daarna direct weer rechtsaf een pad op te gaan.

Geen gemakkelijk pad. Ook als het niet regent is het glad. Geldt voor meerdere delen van de route: ook bij droog weer zijn de paden door het bos behoorlijk glibberig. De route ‘sluiten’ weer in de nabijheid van het pad naar de Roque Chinobre. Nog een paar honderd meter en we zijn weer bij ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-123, waypoint RoqueChinobreTF123
Lengte:
6.9 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen en niet bij regen.
Vanwege natuurbescherming is officieel een permit nodig:http://centralreservas.tenerife.es/actividad/1

Gewandeld:
21/01/2015
Verbindingen:

Roque Chinobre TF-123 (richting Chamorga)
Bus: TF-123, waypoint RoqueChinobreTF123, lijn 947, halte 1487
Auto: TF-123, idem