9.15 Chamorga – Lomo de Las Bodegas RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint BusCharmorga. Enkele keren per dag is er een busverbinding Santa Cruz-Chamorga. Bij dit waypoint is parkeren mogelijk én het versterken van de inwendige mens. Een korte maar zeer fraaie wandeling. Vanaf de bushalte van Chamorga en het café gaan we eerst naar de kerk! We volgen de bewegwijzerde route tot aan de kruising waar we richting Igueste de San Andres gaan. We krijgen daar mooie vergezichten en gaan dan door een piepklein dorpje La Cumbrillo.

Daarna komen we door een wat groter dorp: Lomo de Las Bodegas. Passeren, zoals gebruikelijk bij bewegwijzerde routes, de kerk. Gaan dan de Camino Abajo op. De route gaat dan in een pad over tot aan de begraafplaats. Daar is weer een 4×4 weg tot aan de TF-123. Op dat punt staat een richtingaanwijzer Chamorga (waar we vandaan komen) en richting Igueste de San Andres.

Wij gaan de TF-123 op en gaan direct rechtsaf een pad in. Goed opletten. Opnieuw komen we op de TF-123 en even voorbij de afslag naar Lomo de Las Bodegas gaan we weer een pad in dat een bocht van de TF-123 afsnijdt. Daarna weer op de TF-123, door een tunnel, en dan in een bocht vóór de vangrail begint weer een afsnijder. Even voor Chamorga komen we voor de zoveelste keer weer op de TF-123 en zijn op ca. 300 meter van onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-123, waypoint BusChamorga
Lengte:
5.7 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen en niet bij regen

Gewandeld:
21/01/2015
Verbindingen:

Chamorga TF-123
Bus: TF-123, waypoint BusChamorga,lijn 947.
Auto: TF-123, idem