9.14 Chamorga – Montaña de Tafada RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint BusCharmorga. Enkele keren per dag is er een busverbinding Santa Cruz-Chamorga. Bij dit waypoint is parkeren mogelijk én het versterken van de inwendige mens. Vanaf Santa Cruz moet je rekenen op vijf kwartier rijden. Weliswaar door een fraai gebied maar wel inspannend. In Chamorga nemen we de PR TF-6.1. Een fraai pad maar op sommige punten is het van belang dat de eigenschap hoogtevrees niet bestaat of overwonnen kan worden. Het pad naar de Montaña de Tafada is goed zichtbaar. Bij het eindpunt worden we getrakteerd op bijzonder fraai uitzicht op de kustlijn.

Bij wandeling Chamorga RW (9.10) liepen we naar Roque Bermejo en langs de vuurtoren Faro de Anago. Nu kijken we van boven erop neer! Het punt waarop het pad zich afsplitst van de TF 6.1 is gemarkeerd met wandelstenen. Even goed opletten. Op het OSM-kaartmateriaal wordt dit pad aangeduid als de PR TF-7 maar we hebben geen markeringen of aanduidingen gezien. Voor een groot deel loopt het pad door het bos maar op een aantal punten zijn zeer fraaie vergezichten.

Bij de splitsing van de PR TF-7 (?) gaan we de PR TF-6, richting Chamorga, op. Nu begint de ‘echte’ afdaling. Ca. 500 meter voor Chamorga kiezen we voor de PR TF-5 (richting Igueste de San Andres). Even voordat we op de TF-123 uitkomen lopen we langs (verlaten?) bebouwing. Gaan daar van de bewegwijzerde route af en lopen een trap af. Wandelen door de tunnel en in de e.v. bocht gaan we vóór de vangrail een pad op die ons op de TF-123 in Chamorga brengt. Alleen het laatste stuk is sterk geërodeerd. Fraaie wandeling met mooie vergezichten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-123, waypoint BusChamorga
Lengte:
7.1 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen en niet bij regen

Gewandeld:
20/01/2015
Verbindingen:

Chamorga TF-123
Bus: TF-123, waypoint BusChamorga,lijn 947.
Auto: TF-123, idem