9.07 Tegueste – Guamasa

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt (met de auto) is de kerk van Tegueste. Gaan de Camino Los Raureles in, steken de TF-13 over en gaan de Camino de Las Peñuelas in. Een flinke stijging naar het circuit. Tot onze grote verrassing zien we een bordje waarop San Diego La Laguna staat. Helaas was het ook het laatste bordje. Niet ongebruikelijk! Tot aan het circuit is de route goed te lopen maar op het circuit kan uit vele mogelijkheden gekozen worden. Motoren maken er blijkbaar steeds meer ‘wegen’ bij! Heel vervelend! De GPS is nu onze enige wegwijzer.

Tijdens onze wandeling was de ondergrond blubberig en glad. Wandelstokken zijn dan heel belangrijk. Net voordat we weer op de geasfalteerde straat komen is er een ‘trap’ van boomstammen aangelegd. Het lijkt wel of men in verleden bezig is geweest het wandelpad toegankelijker te maken. We komen uit in het dorp El Portezuelo bij de kerk en bij de kerk aan de TF-154 is óók een bushalte, waypoint BusPortezuelo (TF-154). Even voorbij dit waypoint gaan we een pad op (goed opletten want de ingang ligt niet voor de hand) dat ons leidt naar Guamasa. Een gemakkelijk pad (wel modderig op onze wandeling) maar de uitzichten zijn mooi.

In Guamasa lopen we langs fraaie bungalows en binnendoor komen we bij waypoint BusGuamasa (TF-152). Met deze wandeling hebben wij het ontbrekende stuk van de volledige lange afstandswandeling GR 131 in kaart gebracht, zoals (in)getekend door freytag&berndt én de (eerste) verbinding met het ‘noorden’ gelegd!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Tegueste, kerk, waypoint Tegueste
Lengte:
9.7 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
300 meter stijgen; 525 meter dalen
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen; niet bij regen

Gewandeld:
28/01/2013
Verbindingen:

Tegueste (TF-13)
Bus: TF-13, waypoint BusTegueste
Auto: In nabijheid kerk Tegueste, waypoint Tegueste
Guamasa (TF-152)
Bus: TF-152, waypoint BusGuamasa (TF-152)
Auto: TF-152 in nabijheid waypoint BusGuamasa (TF-152)