9.03 Cruz del Carmen – La Laguna

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Ons vertrekpunt is Cruz del Carmen en we gaan even parallel met wandeling 9.02 (Cruz del Carmen – Bajamar) en gaan dan linksaf een bospad in. Wij stellen vast dat veel meer paden door het gebied lopen dan er bewegwijzerd zijn. Het begin van de route gaat weer door het bos en de uitzichten zijn dan minimaal. Een aantal keren kunnen we ‘kiezen’ uit verschillende paden. Dan is het wel handig als de route voorbereid is. Zonder onze gps zouden wij het spoor zeker bijster zijn geraakt.

We hebben op basis van ons kaartmateriaal (freytag&berndt) en onze computerkaarten een deel van de lange afstandswandeling GR 131 gelopen. De afbuiging naar La Laguna wordt als GR 131.2 aangeduid. Na ca. 2 km komen we weer in de ‘open lucht’ en kunnen we genieten van de uitzichten van de heuvels rondom La Laguna. Na ruim 4 km komen we aan in Las Canteras op het kruispunt van de TF 12 en 13. Daar is ook een aantal bars. ‘Tegenover’ het kruispunt vervolgen wij onze wandeling (eerst naar boven en dan scherp naar links). Eerst een geasfalteerde weg die overgaat in een pad. In het begin een vrij sterke stijging met een aantal ‘vervelende’ punten.

‘Later’ wordt het pad gemakkelijker en korte tijd daarna komen we op een (on)verharde weg die voor auto’s verboden is. In 2011 was hier nog een circuit maar in 2018 is hier niets meer van te zien. Het hele terrein is ‘omgespit’ en wordt voorzien van struiken. Als we het ‘verboden terrein voor auto’s‘ verlaten houden we ietwat links aan en komen op een redelijk te volgen pad dat uitkomt bij de Ermita  de San Diego. Vanaf de Ermita lopen we de Camino San Diego af die overgaat in een Avenida! De Catedral de la Laguna is ons eindpunt en daarna naar het busstation van La Laguna (waypoint BusLaguna).
Een interessante en mooie wandeling die een goede indruk geeft van het gebied rondom La Laguna.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-12, Cruz del Carmen, waypoint CruzdelCarmen
Lengte:
11.2 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
300 meter stijgen; 700 meter dalen
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
12/03/2011
Verbindingen:

Cruz del Carmen TF-12 Bus: Cruz del Carmen, waypoint CruzdelCarmen, lijnen 273, 275, 076 en 077, haltes 2232/2234
Auto: idem

La Laguna
Bus: busstation La Laguna, waypoint BusLaguna
Auto: In nabijheid busstation OF parkeergarage bij/in busstation