8.99 Barranco de Los Albarderos RW4 (Ortiz)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware en zeer fraaie wandeling!
Vertrekpunt waypoint Bco de Los Albarderos (Ortiz). Uitsluitend met de auto bereikbaar. In Villa de Arico richting El Contador aanhouden. In vergelijking met een aantal jaren geleden is de toegangsweg tot Ortiz (en verder richting El Contador) veel slechter geworden. Bij bord Ortiz ‘rechtdoor’. Na ruim 400 meter parkeerruimte.
Gaan eerst door de Barranco de Los Albarderos waar veel geoefend wordt door ‘berg’ beklimmers. Bij een aantal punten wijst het pad zich niet vanzelf omdat wandelaars een ander (doodlopend) pad hebben ‘gemaakt’. Is een heel fraai gedeelte.

Op het punt waar de steile wanden ‘verdwijnen’ wordt het pad direct ‘gemakkelijker’. Gaan de barranco uit en komen dan op de ‘hoofdroute’ van de PR TF-86, richting El Contador. Gaan van de route af (een pad met een kruis) en lopen pal langs de Barranco La Puente. Een heel fraai gedeelte maar niet voor hoogtevrezers! Dit gedeelte behoorde oorspronkelijk wel tot het bewegwijzerde gedeelte.
Bij hoogtevrees is het o.i. verstandiger de bewegwijzering te blijven volgen.

Even later gaan we voor de 2e keer van de bewegwijzering af en gaan de Camino la Era volgen. Aan het eind van deze Camino hangt een ketting en daar zien we dat het verboden is te passeren. Nemen aan dat dit uitsluitend voor auto’s geldt.
Lopen een rondje bij de Area Recreativa El Contador en gaan dan de verharde Carretera El Contador op. Hebben hier ‘bewust’ voor gekozen omdat wij een aantal keren deze route vanaf Villa de Arico hebben gereden en willen nu graag de fraaie uitzichten (soms aan beide kanten) bewonderen. De daling via het asfalt is ons erg meegevallen.
Bij waypoint 8.99 pad waarheen? lijkt een pad te zijn.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Ortiz, waypoint Bco de Los Albarderos
Lengte:
9.8 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen.

Gewandeld:
26/02/2022
Verbindingen:

Barranco de Los Albarderos (Ortiz)
Bus: geen
Auto: waypoint Bco de Los Albarderos