8.98 Charco Del Pino RW4 (TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie lichte route. Tegen middelbaar aan vanwege groot gedeelte asfalt.
Vertrekpunt de Ermita/bushalte aan de TF-28. Omdat wij – vooraf – niet zeker waren van een aantal paden zijn we – zekerheidshalve – vertrokken vanaf waypoint 8.95 Cmo Del Espajonal.
De beschrijving is vanaf dit waypoint.

Bevinden ons ‘direct’ in een mooi landschap. Bij waypoint 8.98 grotten zien we ‘onder’ ons grotten. Maar in het gebied waar wij lopen zijn veel grotten. Zijn nog een pad/onverharde weg afgegaan en komen dan uit bij de Barranco de La Orchilla. Er is wel een ‘gemaakt’ pad naar beneden (lijkt niet gemakkelijk) maar we zijn niet verder gegaan. Bij waypoint 8.98 afgesloten hebben we een verkenning uitgevoerd maar honden beletten ons de doorgang. Wéér een voorbeeld van een (illegale?) afsluiting nadat – dankzij een weg – gebouwd is.

Tegenover waypoint 8.98 afgesloten begint een geasfalteerde weg. Op alle (digitale) kaarten aangeduid als onverharde weg waarom wij niet zeker waren van mogelijke doorgang.
In dit gebied wordt veel wijnbouw bedreven. Op veel percelen wordt er gewerkt! Komen dan op de Calle Virgen Del Pino. Maakt ook onderdeel uit van de pelgrimsroute Hermano Pedro (6.10 Hermano Pedro). In Charco Del Pino zien we de merktekens van een SL-wandeling verschijnen (Granadilla – San Miguel de Abona). Krijgen zelfs nog een ‘echt’ pad (op vrijwel alle kaarten verkeerd gekenmerkt) en dalen flink maar dan zijn we ook heel dicht bij de Ermita, ons beginpunt.

Omdat we de auto geparkeerd hebben bij waypoint 8.95 Cmo Del Espajonal moeten we nog ca. honderd meter stijgen! Bijna bij de auto zien we aan de rechterkant een tentoonstelling van bijzondere figuren die kunnen bewegen. De eigenaar en maker is daar bijzonder trots op én terecht!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28, Charco Del Pino, waypoint BusChPino
Lengte:
7.7 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
11/02/2022
Verbindingen:

Charco Del Pino (TF-28)
Bus: TF-28, bij Ermita, waypoint BusChPino, lijnen 116, 416 en 484, haltes 7443/7390
Auto: idem