8.96 El Frontón Ruta Histórica (TF-561)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte en mooie wandeling.
Bij de Ermita Virgin Del Puerto staat een informatiepaneel over de Ruta Histórica met een aantal bijzondere punten: Cueva las Malinas, Fuente Tilena en El Tagoro. Alleen bij het laatste punt staat een info-bordje maar zowel de Cueva als de Fuente hebben wij niet kunnen traceren! We hadden ons er meer bij voorgesteld maar het ‘historische’ karakter is ons tegengevallen. De oude tractor langs de weg zal waarschijnlijk niet bedoeld zijn.

De wandeling zelf gaat deels door het dorp. In de directe omgeving van de Ermita zou de Cueva las Malinas moeten zijn maar wij hebben de Cueva niet opgemerkt.
Van de omgeving hebben wij wel kunnen genieten: fraai!
Het pad dat ons zou moeten leiden naar de Fuente Tilena is goed beloopbaar. Maar aan het einde (of directe omgeving) was er (helaas) geen Fuente te bekennen. Ook géén info-paneel.

Daarna gaan we richting El Tagoro waar een info-bordje staat maar dit wordt niet geïllustreerd door de omgeving. Gaan nu weer terug naar de Ermita waar we kunnen genieten van het uitzicht op de Barranco de la Orchilla.
Hebben nog een ‘controle’ uitgevoerd voor een pad dat ligt tussen de waypoints 8.96 privado en 8.95 moeilijk/afgesloten. Vanaf El Frontón is het pad ‘privado’ gemaakt: Reden (o.i.) een mooi groot woonhuis die dankzij een ‘weg’ gebouwd kan worden en vervolgens – niet ongebruikelijk – (illegaal?) afgesloten wordt en daarmee een wandelpad om zeep helpt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Ermita Virgin Del Puerto, waypoint Ermita Vigin Del Puerto OF waypoint 8.96 El Frontón
Lengte:
4.9 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
Bijna 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
07/02/2022
Verbindingen:

El Frontón TF-561
Bus: geen
Auto: waypoint Ermita Virgin Del Puerto OF waypoint 8.96 El Frontón