8.95 El Frontón RW1 (TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en fraai.
Vertrekpunt bushalte El Frontón, kruising TF-28 en TF-563. Daar is ook parkeerruimte te vinden
Op de afbeelding van de route staat waypoint 8.95 Moeilijk/afgesloten. Daar zijn we begonnen én gestopt. Dit pad moet een verbinding (niet op enige kaart vermeld) maken met de Ermita Virgin del Puerto in El Frontón. Verder gaan vonden wij niet verantwoord. Dát is de reden van het ‘gekozen’ vertrekpunt.
Bij wandeling 8.96 El Frontón Ruta Histórica (TF-561) hebben wij vastgesteld dat de toegang vanaf El Frontón (illegaal?) ‘afgesloten/privado’ is. Mogelijkerwijs is dat de reden dat wij ‘gestorte’ stenen zagen die de doorgang (moesten) belemmeren.

We snijden de TF-563 op een tweetal plaatsen af en komen daarna op een verharde weg die ons leidt naar El Frontón. Maken een uitstapje naar de Ermita waar je een prachtig uitzicht hebt op de Barranco de la Orchilla. Omdat we een Calima hebben zijn de foto’s onscherp maar het landschap waarin we lopen is heel aangenaam! Op het hoogste punt maken we een scherpe bocht naar rechts. De Camino is afgesloten met een draad/ketting waar we geen last van hebben. Verderop nog een keer en aan het eind idem waar het mogelijk is om de afscheiding heen te lopen. O.i. een teken dat wandelaars wel gebruik mogen maken van deze Camino. Onderweg geen enkele bebouwing o.i.d. gezien. De ‘afsluiting’ kan ook voor motorrijders zijn die we wél gezien hebben.

We gaan nu recht af op Charco Del Pino dat aan de TF-28 ligt. Gaan langs de kerk en de TF-28 en gaan dan links een pad, de Camino Real, op. Steken twee barranco’s over maar de 2e Barranco de la Orchilla is adembenemend! Het is niet de 1e keer dat wij kennismaken met deze barranco maar de hernieuwde kennismaking is geen straf. Integendeel!! Als we uit de barranco zijn geklommen is het nog minder dan één kilometer naar ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
T-kruising TF-28 – TF-563, waypoint Bus El Frontón TF28
Lengte:
8.1 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
22/01/2022
Verbindingen:

El Frontón TF-28 – TF-563
Bus: waypoint Bus El Frontón TF28, halte El Fronton 7392/7441, lijnen 416/84/86, 409/19
Auto: nabijheid kruising TF-28 – TF-563.