8.93 San Juan 2 h/t (Güímar)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie wandeling met hindernissen! Gebaseerd op ‘oude’ uitgaven van de gemeente Güímar. Bij waypoint 8.93 waterleiding wees een bordje ons duidelijk de weg maar wij wilden ons er niet aan wagen! Zijn dáárom teruggekeerd en zijn via een redelijk goed begaanbaar pad naar de ‘overkant’ gegaan.
Op de Camino Los Zarzales weer ‘klimmen’ en dan gaan we een pad op dat ons moet leiden naar de overkant van de Barranco del Río ofwel Agua. Het pad is niet vermeld op enige ons bekende kaart. Vrijwel zeker hebben we de goede route gekozen maar vrij dicht bij het begin is de route ‘afgezet’ door een aantal – vervallen – hekken. Nog even doorgelopen maar dáár wordt niet (meer) gelopen! Jammer dat de gemeente haar eigen ‘producten’ niet controleert en/of onderhoudt.

Geldt óók voor de volgende afslag richting Galería los Viñátigos. Oorspronkelijk een onverharde weg maar grotendeels dichtgegroeid. Je loopt langs de ‘rand’ en soms bijna ‘over’ de rand. We zijn gestopt omdat we het niet verantwoord vonden verder te gaan. Voor ‘jongelui’ waarschijnlijk geen probleem maar voor ons (helaas) wel. Als het pad opgeschoond zou worden wordt het een ‘ontspannen’ route. Nu moet je voortdurend alert zijn.

Bij waypoint 8.93 vraagteken moet ook een pad, overeenkomstig de folder van Güímar, verder gaan. Ook daar zonk ons de moed in de schoenen om het pad verder te verkennen.
Ten onrechte? Dan horen wij dat graag!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint San Juan
Lengte:
6.2 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen en geen hoogtevrees.

Gewandeld:
07/12/2021
Verbindingen:

San Juan (Güímar)
Bus: geen
Auto: waypoint SanJuan