8.92 Fuente Nueva AR RW1 (TF-532)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zwaar en fraai! De ‘aanrijroute’ gaat NIET via de TF-532 Camino/Calle Pino Gordo. Is een éénrichting weg waar Google niet van op de hoogte is! Even verderop (TF-532) staat een richtingbord Fuente Nueva!
Tot aan het hoogste punt in de wandeling is het feitelijk één voortdurende klim van ca. 800 meter. In de klim is in het begin ‘asfalt’ wat het stijgen moeilijker maakt. Maar daar waar de onverharde weg begint wordt het ons niet cadeau gegeven!

De uitzichten zijn heel fraai. Zelfs mooier dan de foto’s. Hadden we vooraf niet gedacht dat er zulke mooie vergezichten zouden zijn. Volgens het kaartmateriaal zijn er ook ‘meertjes’ maar daar hebben we weinig van gezien!
Op het hoogste punt wilden we nog een uitstapje maken naar o.a. de Galería Morro de la Arena (ruim 100 meter stijgen) maar de ‘knollen’ waren op!

Het grootste deel van de daling gaat via onverharde wegen maar vanaf waypoint AR Los Cazadores begint een heel straffe afdaling via asfalt. Zijn van de Camino Pino Gordo afgeweken en hebben een ‘beton’ pad gevolgd wat ietwat aangenamer loopt maar komen dan weer op de Camino. Maar dan zijn we heel dicht bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camino/Calle Pino Gordo, waypoint Cno Pino Gordo (TF-532)
Lengte:
12 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
800 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
24/11/2021
Verbindingen:

Fuente Nueva AR (TF-532)
Bus: geen
Auto: Camino/Calle Pino Gordo, waypoint Cno Pino Gordo (TF-532)