8.91 Puertito de Güímar RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie maar middelzware wandeling. Met name de afdaling vanaf de TF-28 is erg straf op een pad dat sterk geërodeerd is. Wandelstokken zijn dan een ‘vereiste’ en stapzekerheid is ook een onmisbare eigenschap.
Het eerste gedeelte is een aangename boulevard wandeling. Als we vertrekken van waypoint Camino Las Bajas is de wandeling ca. 3 km korter. Het eerste gedeelte is langzaam stijgend asfalt. Gaan dan links een breed pad op (voor een aantal jaren was de toegang versperd). Er wordt veel gelopen.

Uitstekend pad. In het ‘midden’ van de stijging gaat een gedeelte over rotsen maar er staan nog witte stippen! Komen uit op de TF-28 bij Mirador de Pájara. Fraai uitzicht!
Heel even op de Camino Anocheza en gaan dan rechts de (bekende) Camino Real op. Bij waypoint 8.91 geen PR TF80 zou de PR TF-80 zich moeten afbuigen. Maar daar is nog niets van te zien ondanks het feit dat deze wandeling al jaren op de kaart van Freitag&Berndt prijkt. Ook op internet is niets van deze wandeling te vinden.
Gaan daarna scherp dalen naar de TF-28. Hoogtevrees is op dit stuk geen goede eigenschap. Het pad ligt er prima bij in tegenstelling tot de Camino Real aan de overkant van de TF-28. Op een korte afstand dalen we dan ca. 200 meter op ruim 800 meter afstand. Geen peulenschil!

Aan het eind van het pad gaan we vrijwel direct rechts een (on)verharde weg op. Aan de rechterkant zien we – als we naar boven kijken – waar we vandaan gekomen zijn. Heel indrukwekkend. We dalen nu ook ca. 200 meter op 3 km. afstand! Zijn dan weer bij de jachthaven Club Náutico Puertito de Güímar en lopen weer langs de zee.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Puertito de Güímar bij bushalte, waypoint PuerGuimar
Lengte:
11.5 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
530 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en stapzekerheid. Bij vertrek vanaf waypoint Camino Las Bajas is de wandeling 8.5 km.

Gewandeld:
13/11/2021
Verbindingen:

Puertito de Güímar
Bus: waypoint PuerGuim (ca. 150 meter vanaf boulevard), lijn 120, halte 8007
Auto: Aan het eind van TF-61 bij boulevard OF waypoint Camino Las Bajas