8.90 Camino/Pista de Las Vistas h/t (Güímar)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Korte en lichte wandeling. Was uitgezet als rondwandeling omdat een deel van het tracé niet op enige OSM-kaart staat maar wel op de officiële Topo-kaart van Spanje. Zelfs staat deze onverharde weg op de City Navigator van Garmin maar deze is – deels – denken wij gebaseerd op de Topo-kaart! Dát is ook de oorzaak dat een Garmin routeplanner je in de steek laat om bij het begin van de wandeling te komen. Met de rondwandeling beoogden wij een alternatief te bieden voor het zgn mountainbikepad dat bij waypoint 8.88 mountainbikepad begint. Zie wandeling 8.88 Güímar RW1 (Calle Trasmuro).

De weg naar ons beginpunt is een ‘avontuur’. Niet het meest gemakkelijk! Dat is de reden dat het verstandig is waypoint Pista de Las Vistas als eindpunt van de route in het navigatiesysteem op te nemen. Voor de zekerheid hebben wij vanaf dit waypoint tot aan het begin van de wandeling een track toegevoegd 8.90 Camino/Pista de Las Vistas. Parkeren is mogelijk bij (nabijheid) waypoint Camino de Las Vistas.

Op basis van de Topo-kaart en een andere kaart hadden we drie alternatieven om de rondwandeling te maken. Maar wat op de kaarten vermeld staat is er niet! Wat de reden is, is gissen! Gevolg van het ontbreken van de wegen is dat het een lichte en aangename wandeling is geworden met fraaie uitzichten!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Camino de Las Vistas (Güímar)
Lengte:
3.4 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
150 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Extra track toegevoegd aan ‘aanvoerweg’.

Gewandeld:
13/11/2021
Verbindingen:

Pista de Las Vistas (Güímar)
Bus: geen
Auto: waypoint Pista de Las Vistas