8.89 Barranco Del Río (El Río – TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Licht en heel fraai. De weg naar ons beginpunt is op zich al een avontuur! We hadden een rondwandeling voorbereid maar bij waypoint 8.89.1 geen pad hebben we ca. 500 meter op een moeilijk herkenbaar pad’ gelopen. Er ‘moest’ een pad naar beneden gaan maar we hebben het niet ‘gezien’. Vervolgens zijn we doorgereden en hebben er een heen- en terug wandeling van gemaakt.

Waren aangenaam verrast door de mooie vergezichten op deze korte wandeling. De onverharde weg is te berijden met een 4×4 auto. Aan het eind begint een pad dat ons naar de Barranco Del Río moet leiden. Hebben wij gevolgd maar we hebben de Barranco alleen van boven mogen zien! Heel mooi. Achteraf hebben wij vastgesteld dat er een kort tunneltje is (moet zijn) die ons aan de andere kant van de bergrug brengt. Hij leek afgesloten (met o.a. een hekje) maar wij hebben ons (helaas) onvoldoende overtuigd!

Nodigen daarom wandelaars uit de track toe te zenden van het laatste stukje van de wandeling zoals vermeld op de OSM-kaart. Wij hebben ook een waypoint 8.89.2 geen pad geplaatst. Ook daar was geen duidelijk pad te ontdekken.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Calle San Bartolomé (El Río)
Lengte:
3.1 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
100 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Tom Tom geeft als weg aan: Pista De Acceso la Majadas

Gewandeld:
12/11/2021
Verbindingen:

Calle San Bartolomé (El Río)
Bus: geen
Auto: waypoint Calle San Bartolomé