8.88 Güímar RW1 (Calle Trasmuro)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai maar zwaar. Vertrekpunt ‘bewust’ gekozen op een hoogte van ca. 500 meter aan de Calle Trasmuro. Dáárom uitsluitend per auto bereikbaar maar het maakt de wandeling minder zwaar omdat stijgen via asfalt aanmerkelijk zwaarder is. Het eerste stuk is deels asfalt en gaat stijl omhoog!
Komen dan op een pad dat overgaat in een onverharde weg. Twee maal over een ketting gestapt!

Bij waypoint 8.88 LastigPunt1 loopt het brede pad door maar wij moeten ‘op de rotsen’. Niet zo gemakkelijk maar het pad onderscheidt zich redelijk in het landschap. Aan het eind van het pad (na ca. 250 meter) is er weer een onverharde weg (Camino Del Observatoria) maar deze ligt ca. 2½ meter boven ons. Dan is het ‘klauteren’ op een vrij steile wand die bestaat uit ‘losse’ grond. O.i. niet onoverkomelijk als de nodige voorzichtigheid in acht wordt genomen. Heeft echter ook met de ‘leeftijd’ te maken! Voor de zekerheid hebben wij hier een waypoint gezet.

Een paar dagen later waren wij voor de 2e keer bij dit waypoint van de ‘steile wand’. Van ‘boven’ (onverharde weg) is het pad vrijwel niet te zien. Dat is de reden dat wij adviseren de wandeling met de wijzers van de klok te lopen.

Als we de Camino verlaten krijgen we het nog flink voor de kiezen. Het pad wordt gebruikt door mountainbikers! Op een aantal plaatsen is het pad meer dan een halve meter ‘ingesleten’. Bij regen zéker niet aan de wandeling beginnen. Ook niet in het weekend omdat dat ‘echte’ mountainbike dagen zijn. De snelheid zal hoog zijn en de mogelijkheid om tijdig te stoppen is o.i. klein. Op het punt waarop de mountainbikers ons verlaten komen we op een onverharde weg die ons leidt naar waypoint KP Candelaria.

De straffe daling gaat feitelijk via asfalt. Niet zo gemakkelijk maar omgekeerd zou de wandeling zwaarder zijn! We sluiten de wandeling in de nabijheid van Canal de Araya. Het is niet (meer) toegestaan over de waterleiding te lopen! Het laatste stuk is nog een zeer stevige daling!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Calle Trasmuro
Lengte:
8 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
650 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
10/11/2021
Verbindingen:

Calle Trasmuro (Güímar)
Bus: geen
Auto: waypoint Calle Transmuro