8.87 San Juan 1 h/t (Güímar)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt het kerkplein van San Juan waar voldoende parkeerruimte is. Geen busverbinding.

Opgezet als een gedeeltelijke rondwandeling maar de twee verbindingen lieten ons in de steek. Bij waypoint 8.87 niet begaanbaar vonden wij het pad te gevaarlijk om verder te gaan. Is ook in overeenstemming met een folder van de gemeente Güímar waarin dit pad is ‘afgeplakt’. Bij waypoint 8.87 + geen pad zou volgens Topohispania dem. 204 een sendero zijn. Maar deze gaat over een waterkanaal die later ook nog over een barranco gaat. Vinden wij niet verantwoord. Bij waypoint 8.87 Prohibido is een ‘privé’ pad dat bij akkertjes uitkomt.

Met name het 2e gedeelte van de wandeling vonden wij erg indrukwekkend met de hoge rotswanden naast ons. Leek zelfs op de Mascakloof!
Bij waypoint 8.87 Galería zijn nog overblijfselen te zien van smalspoor dat vaak gebruikt werd in Galería’s. Bij waypoint 8.87 einde? is klaarblijkelijk het einde van het pad (we waren al verder dan de OSM-kaart aangaf) maar achteraf hadden we misschien over de rand moeten kijken of het pad toch doorliep in de Barranco de Tegüigo (naam Topo España).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint San Juan
Lengte:
7.4 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
05/11/2021
Verbindingen:

San Juan (Güímar)
Bus: geen
Auto: waypoint SanJuan