8.85 El Contador AR RW4 (Villa Arico)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zwaar maar zeer fraai.
Vertrekpunt is uitsluitend met de auto bereikbaar. De weg naar de Area Recreativa El Contador heeft een aantal slechte stukken. Hier en daar flinke gaten in het wegdek. Redelijk goed berijdbaar als de nodige voorzichtigheid in acht genomen wordt.
Advies: met de wijzers van de klok lopen en links aanhouden.
We krijgen het direct voor de kiezen. Een stevige klim van ca. 150 meter via de PR TF-86 tot aan de Pista General de Arico (vanaf Izaña TF-24 tot aan El Contador). De Pista zélf stijgt veel milder!

Bij waypoint Bco del Rio 4.8 km gaan we een pad op dat ons brengt bij de Pista Del Rio. De OSM-kaart ‘verbindt’ het pad iets eerder (moeten dan meer ‘klimmen’) maar wij lopen even parallel met de Pista en kunnen dan gemakkelijk(er) op de Pista komen.

Maken óók nog even gebruik van de bewegwijzerde route PR TF-86 en komen dan weer op de Pista General de Arico die we blijven volgen tot aan waypoint 8.85 Casa Forestal. Hier ‘stappen’ weer over op een pad dat uitkomt op de bewegwijzerde route PR TF-86.
Het laatste gedeelte gaat weer over de Pista General de Arico.

Degenen die een lichte wandeling prefereren is het mogelijk een klein rondje te maken van ca. 3 km; hoogteverschil ca. 150 meter. Is eveneens erg fraai (bij helder weer!). Advies: tegen de wijzers van de klok lopen ofwel eerst via de Pista General de Arico, stijgt minder snel.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Contador, waypoint ElContador (Villa Arico, vanaf TF-28)
Lengte:
13 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
550 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen.

Gewandeld:
06/02/2020
Verbindingen:

El Contador (Area Recreativa)
Bus: geen verbinding
Auto: waypoint ElContador