8.84 Granadilla Polígono Industrial RW1 (TF-1)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware en mooie wandeling.
Vertrekpunt een grote en lege parkeerplaats in de directe nabijheid van het ‘magazijn’ van de Mercadona. Vanaf dat punt zou een pad moeten beginnen en inderdaad een (oud) aangelegd pad is aanwezig. Gaat zelfs naar een ‘vervallen’ uitzichtpunt waar niet zoveel meer te zien is. We gaan onder de TF-1 door en komen dan in de Barranco de Las Monjas.
Barranco’s lopen vrijwel altijd moeilijk en tempo is er niet bij! Een aantal keren is er een ‘pad’ naast de barranco dat ietwat beter loopt. Aan de sporen in het zand is duidelijk te zien dat er gereden wordt met crossmotoren. Daarom niet lopen in het weekend!

Als wij definitief de barranco verlaten onderscheidt zich een duidelijk pad waarover óók gereden wordt! Volgens de officiële topo-kaart zou er zelfs een onverharde weg zijn. Maar deze kaart zit er wel meer naast.
Bij waypoint 8.84.2 gaat er een pad langs/in de Barranco de la Mula (naam Topo kaart). Hebben wij nog niet verkend/gecontroleerd.
Vanaf ditzelfde waypoint komen we op een onverharde weg tot aan de TF-636. Volgen kort de TF-636 en gaan dan opnieuw een onverharde weg op die ons brengt bij de Calle El Pinito. Blijven heel even op deze Calle en krijgen weer een onverharde weg die ons uiteindelijk brengt in de Barranco Los Blanquitos.

We passeren de TF-638 voor de 2e keer en zien dan eerst een grote manege aan de linkerkant en even verderop een grote ‘geiten’ boerderij. Tot aan de Barranco de Las Monjas hebben we onverharde wegen die op een aantal plaatsen zeer sterk geërodeerd zijn en voorzien van paardenpoep. Eenmaal voor de 2e keer in de Barranco is het nog ca. 800 meter lopen voordat we bij onze eindbestemming zijn.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint TF-1 Mercadona in nabijheid magazijn Mercadona.
Lengte:
17.1 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken ‘vereist’ en stapzekerheid.

Gewandeld:
23/01/2020
Verbindingen:

Granadilla Polígono Industrial (TF-1)
Bus: geen (nog nader onderzoeken)
Auto: waypoint TF-1 Mercadona