8.81 Granadilla de Abona RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en mooie wandeling.
Vertrekpunt parkeerplaats bij waypoint Granadilla de Abona in de directe nabijheid van het busstation. De track gaat over het terrein van het busstation. Bij de parkeerplaats is ook de Cementerio van Granadilla. Komen ‘achterlangs’ en daar begint een o.i. gevormd ‘wandel’ pad. Staat niet op enige kaart vermeld. Wij hebben het pad (deels) 3x gelopen omdat ‘halverwege’ de afdaling onduidelijkheid ontstaat over het tracé. Even verderop bestaat er geen twijfel meer en is een duidelijk pad te onderscheiden. Met enige voorzichtigheid is de afdaling goed te doen!

Komen op een ‘onverharde’ weg. Lopen dan een kort stuk door/langs de barranquillo Valesquez. Krijgen daarna een flink stuk asfalt. Bij de oversteek van drie barranco’s kunnen we weer genieten van oude, ingelegde, paden. Bij de laatste barranco lijkt het – in de verte – dat we daar mogelijk vast kunnen lopen maar het pad wijst zich vanzelf! Maken daarna een uitstapje van ca. 900 meter (h/t) naar waypoint 8.81 Las Fuentes.  Na het uitstapje komen we op de zeer rustige TF-638 en daarna heel kort op de TF-28.

De terugweg naar Granadilla is de Camino Real de Granadilla (zie wandeling 8.04 Granadilla – El Río – Arico el Viejo). Is niet bewegwijzerd! In Granadilla gaan we langs Museo de Historia de Granadilla Abona en lopen over het plein waar verschillende overheidsgebouwen staan zoals het Ayuntamiento. Gaan dan langs de drukke TF-28 maar bij het kruispunt gaan we een rustiger straat in. Zijn nu in de buurt van het busstation en de parkeerplaats.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
busstation, waypoint busGranadilla OF waypoint Granadilla de Abona
Lengte:
9.7 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal); zonder uitstapje naar Las Fuentes 400 meter.
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen

Gewandeld:
04/04/2019
Verbindingen:

Granadilla de Abona
Bus: busstation; waypoint busGranadilla
Auto: waypoint Granadilla de Abona