8.80 Cruz de Arafo RW3 (TF-24-TF-523)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt T-kruising TF24-TF-523 (richting Arafo). Bij de T-kruising is helaas een ‘afscheiding’ geplaatst maar langs de TF-523 is voldoende parkeerplaats. Bijzondere maar zware wandeling. Meestentijds door het bos maar op een aantal punten is er fantastisch uitzocht op onder meer de Teide. De sneeuw is nog niet helemaal weg!

We kunnen langs de TF-24 gaan maar wij kiezen ervoor het ‘pad’ omhoog te nemen en vervolgens links van de weg te gaan lopen. Is eigenlijk geen pad maar de richting wordt bepaald door de gps en de onverharde weg die links van de TF-24 begint. Lopen nu feitelijk tussen de TF-24 en TF-523 in. Steken even later de TF-24 over en lopen dan parallel met deze weg. Op het punt waar we ‘rechts’ gaan wijst het pad zichzelf ondanks het feit dat er geen ‘echt’ pad is. Is een heel pittig stukje voordat we het asfalt bereiken dat ons leidt naar het schitterende uitzichtpunt Mirador de Chipeque (bij helder weer!). Lopen dan terug en hebben wat moeite het ‘pad’ te vinden én te volgen (Miradores Chimague Chipeque). Met de GPS is het goed te doen en we komen dan uit op een onverharde weg.

Deze onverharde weg is zeer sterk geërodeerd en moeilijk te belopen vanwege o.a. de ‘straffe’ daling. Het is een verademing als we op de LAW GR 131 komen. Omdat we ‘diep’ in het bos lopen heeft de GPS (soms) moeite de route te bepalen! Vinden het pad ‘inspannend’ omdat het trap op en trap af is. Op sommige punten kunnen we de kustlijn en de Teide zien. Als we de LAW 131 verlaten komen we op de Pista Lomo Atravesado. ‘Vals’ plat tot aan het eindpunt!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
T-kruising TF-24 – TF-523, waypoint CruzArafo
Lengte:
13.3 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
03/12/2018
Verbindingen:

Cruz Arafo TF-24 – TF-523
Bus: geen
Auto: bij T-kruising TF-24 –TF-523, waypoint CruzArafo