8.78 Poris de Abona RW2 (TF-1)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een afwisselende wandeling maar wel zwaar. Komt door de lengte en het tracé langs de zee.
Niet gemakkelijk om te lopen. Vertrekpunt de ‘parkeerplaats’ bij het tankstation en gaan even verderop de 125-treden trap af en gaan richting de TF-1 waar we ‘onder’ doorgaan.

Na het viaduct gaan we direct rechtsaf en komen daarna heel even op de TF-627. Gaan vervolgens een ‘onverharde’ weg op. Halverwege onderbroken door asfalt maar omdat de stijging mild is, is dit geen probleem. Als we bij de ‘bergrug’ aankomen is het duidelijke pad weg maar omdat we de vorige keer wandelstenen hebben geplaatst is het tracé goed te doen. Opnieuw komen we op een ‘onverharde’ weg die uitkomt op de TF-625. Op de kruising met de Calle Constitution (tegenover de Plaza, Paredero ‘Manuel Castro Diaz’) is een bushalte (weinig frequente lijn).

We gaan de Pista Morro Cho Miguel af. Het 1e gedeelte is geasfalteerd maar gaat over in een onverharde weg. Volgens Freytag&Berndt zou dit het tracé zijn van de GR-133. Als dat zo is moet er nog heel veel aan gedaan worden! Tot aan de Barranco de Timadaya is het pad redelijk goed te volgen maar we kijken in een diepe barranco. Bestemming heel dichtbij maar toch ver weg! Daarom hebben we een waypoint LastigPunt 8.78 geplaatst. Steken eerst een andere Barranco over bij een vervallen ‘stuw’ en gaan dan naar de onderliggende terrassen via punten waar de muren zijn ‘ingestort’. We zien de Barranco steeds dichterbij komen en met enige voorzichtigheid komen we dan in de Barranco die prima te lopen is. Hebben deze route later gekozen omdat het niet toegestaan is over het terrein te lopen waar de windmolens worden gebouwd.

Als we de uit de Barranco klimmen komen we  uit op een onverharde weg waar rechts windmolens worden gebouwd. ‘Verboden’ terrein! Maar wij gaan linksaf! Dalen dan langzaam af naar de kust en gaan onder de TF-1 door en direct rechtsaf naar ‘boven’ waar we vervolgens parallel gaan lopen met de TF-1. Bij ‘buizen’ gaan we een ‘trap’ op en gaan dan richting de kust en volgen daarna grotendeels de kustlijn. Geen gemakkelijk pad maar wel fraai!
Aan het eind van onze wandeling moeten we nog de 125 treden trap op. Na zo’n lange wandeling behoorlijk inspannend.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Afslag El Poris (TF-1), parkeerplaats bij tankstation.
Lengte:
17.5 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
12/11/2018
Verbindingen:

Poris de Abona
Bus: Halte aan TF-1 (7128 en 7187), waypoint BusTF1ElPoris
Bus: Calle Real, waypoint BusElPoris, lijnen (7857-7860, lijnen 430-431)
Auto: Afslag EL Poris TF-1, parkeerplaats bij benzinestation