8.77 Poris de Abona RW1 (TF-1)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Geen spectaculaire wandeling. Maar dat kun je in dit landschap ook niet verwachten. Maar dat betekent niet dat het geen mooie wandeling zou zijn.
Adviseren de wandeling met de wijzers van de klok mee te lopen. De route laat zich meestal gemakkelijk vinden.

Als we het viaduct onder de TF-1 zijn gepasseerd gaat er eerst een pad door de barranco. De OSM kaart geeft aan dat we verderop de barranco moeten verlaten. Omdat in dit gedeelte het pad ontbreekt hebben we (achteraf) voor de heen- en terugweg hetzelfde tracé gekozen. Uit het viaduct gaan we direct rechtsaf. Tot aan de TF-627 een gemakkelijk pad. Even op de TF-627 en dan gaan we bij de ‘wegwijzer’ het pad op dat naar Arico El Nuevo gaat. Geen officiële bewegwijzering maar eigen ‘uitvinding’ van de gemeente.
Het meest fotogenieke gedeelte van de wandeling is het uitstapje naar de Galería El Tajo. Een fraai stukje in de wandeling.
Via het dorpsplein van Arico El Nuevo gaan we richting Arico El Viejo. Tegelijkertijd is dit onderdeel van de bewegwijzerde wandeling PR TF-86.

De terugweg is meestentijds een vervallen 4×4 (jeep)weg. Ons valt het op dat er veel meer ‘wegen’ zijn dan de OSM kaart aangeeft. Over de ‘berg’ kam gaat echter een pad wat eigenlijk geen pad is maar zich toch vanzelf wijst. Ondanks dat hebben we een aantal wandelstenen geplaatst. Bij waypoint 8.77 staat een verlaten finca/casa waar alleen de muren nog rechtop staan.
Als we weer uitkomen bij de TF-627 gaan we vrijwel direct een pad op, d.i. dezelfde weg als de heenweg. Passeren voor de 2e keer het viaduct.
In het laatste gedeelte zit weer de trap! Nu 125 treden omhoog!!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Afslag El Poris (TF-1), parkeerplaats bij tankstation
Lengte:
15.2 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
05/11/2018
Verbindingen:

Poris de Abona
Bus: Halte aan TF-1 (7128 en 7187), waypoint BusTF1ElPoris
Bus: Calle Real, waypoint BusElPoris, lijnen (7857-7860, lijnen 430-431)
Auto: Afslag EL Poris TF-1, parkeerplaats bij benzinestation