8.76 San José Obrero (TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de kerk San José Obrero aan de Calle/Camino José op ca. 500 meter afstand van de TF-28. Voldoende parkeergelegenheid. Zeer zware maar mooie wandeling.
Dringend advies: tégen de wijzers van de klok in lopen.
De 1e 2.5 km gaan over asfalt. Meestal veel vermoeiender dan paden/onverharde wegen maar omdat de stijging langzaam gaat is het o.i. goed te doen. Het asfalt gaat over in een onverharde weg. In het algemeen prima te lopen. Ook nu is het een gestage stijging.

Op het ‘hoogste’ punt hebben we een waypoint gezet dat de afstand naar de Pista Del Rio nog ca. 500 meter is (zie waypoint 8.74 Pista del Rio; wandeling 8.74 El Contador AR RW2).We gaan nu de daling inzetten.
Bij waypoint Calle San Bartolome (El Rio TF-28) begint het asfalt weer. Eerder dan we gedacht hadden maar het voordeel is dat bij dit waypoint ook ruimte is voor het parkeren van auto’s. Vanaf dit waypoint staat daarom vanaf nu nog een wandeling op ons programma! Dalen op asfalt is meestal geen pretje maar deze daling is – over het algemeen – goed te doen. Maar met ‘slappe’ knieën kan het een hele opgaaf zijn. Maken nog een ‘afsnijder’ en zien dan dat we dit pad eerder hadden kunnen nemen. Reden de ingestelde ‘schaalgrootte’ van de GPS. Je ziet bijv. bij schaalgrootte 120 meter geen afzonderlijk pad dat op minder dan 10 meter afstand ligt. Bij schaalgrootte 30 meter is zo’n pad wel goed te onderscheiden.

Twee keer ‘geprobeerd’ van de geasfalteerde weg af te wijken maar helaas is de toegang versperd. Daarom lopen we door tot het punt waar een bordje staat Villa Arico. Niet bewegwijzerd! (Zie onze wandeling 8.34 El Río – Villa Arico RW). Nog een flinke inspanning omdat we door een aantal barranco’s moeten. Bij een aantal is het van belang goed op te letten! Waar het tracé niet duidelijk is staan wandelstenen.
Laatste gedeelte van de wandeling zijn grotendeels 4×4 (jeep)wegen uitmondend in asfalt. Maar dan zit de wandeling er bijna op!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
San José Obrero, waypoint San José Obrero
Lengte:
19.1 km
Tijdsduur:
6.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 1000 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
26/02/2018
Verbindingen:

San José Obrero (TF-28)
Bus: geen verbinding
Auto: waypoint San José Obrero