8.75 El Contador AR RW3 (Villa Arico)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is uitsluitend met de auto bereikbaar. De weg naar de Area Recreativa El Contador heeft een aantal slechte stukken. Hier en daar flinke gaten in het wegdek. Redelijk goed berijdbaar als de nodige voorzichtigheid in acht genomen wordt. Middelzwaar maar zeer fraai.
We krijgen het direct voor de kiezen. Vanaf El Contador volgen we – tot de onverharde weg – de bewegwijzerde wandeling PR TF-86. Ligt heel mooi in het landschap. Bij helder weer prachtig zicht.

De onverharde weg geeft met name aan de linkerkant mooi zicht. Relatief weinig hoogteverschil en loopt zeer prettig. Bij de richtingborden van de PR TF-86 blijven we de onverharde weg volgen tot in de buurt van Casa Forestal. Komen op een zeer goed afgebakend pad en aan het eind sluiten we opnieuw aan op de PR TF-86. Krijgen nu een zeer fraai gedeelte maar omdat het weer plotseling veranderd is zien we niets van al dat fraais. In dit gebied geen uitzondering. Daarom is het van belang zo vroeg als mogelijk te vertrekken. Daar hebben wij – in de loop der jaren – goede ervaring mee gekregen.

Zowel de opgang als de afgang naar de Area Rereativa El Contador is ogen strelend. Toen wij vertrokken was het zeer helder maar nu – bij terugkomst – is al het fraaie in mist gehuld. Maar we weten en hebben gezien wat áchter de mist is!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Contador, waypoint ElContador (Villa Arico, vanaf TF-28)
Lengte:
5.9 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
360 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
19/02/2018
Verbindingen:

El Contador (Area Recreativa)
Bus: geen verbinding
Auto: waypoint ElContador