8.74 El Contador AR RW2 (Villa Arico)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zwaar maar fraai.
Vertrekpunt is uitsluitend met de auto bereikbaar. De weg naar de Area Recreativa El Contador heeft een aantal slechte stukken. Hier en daar flinke gaten in het wegdek. Redelijk goed berijdbaar als de nodige voorzichtigheid in acht genomen wordt.!
We krijgen het direct voor de kiezen. Een stevige klim via de PR TF-86 tot aan de ‘onverharde’ weg.

Onverharde weg ligt mooi in het landschap. Relatief weinig hoogteverschil.
Maken voor de 2e keer kennis met de bewegwijzerde wandeling PR TF-86. Bij dit punt staat een waarschuwingsbord dat op bepaalde dagen in mei, juni, oktober en november er ‘jacht’ dagen zijn (richting TF-21 Parador). Wij gaan echter een pad op waar een richtingaanwijzer staat Barranco der Rio 4.8 km. Helaas is dit het enige bord! Het pad zelf is uitstekend te lopen maar bij de aansluiting op de Pista Del Rio is het even opletten. Aansluiting is feitelijk ‘weg’ maar met enige voorzichtigheid is het goed mogelijk op én vanaf de Pista te komen/gaan (waypoint in/uitgang pad Bco del Rio).
Bij waypoint 8.74 geen pad zou een pad, overeenkomstig de OSM, beginnen. Het begin is deels ‘weg’ en even verderop ligt er een heel dikke boom over het pad. Ook ziet het pad er niet goed uit. Besloten de rondwandeling niet te maken. Lopen door om te bezien of van de andere kant wel de wandeling rondgemaakt kan worden. Maar ook bij waypoint 8.74 Choza zien we helaas geen (duidelijk) pad!
Wel hebben we een steen gezien met als opschrift Barranco Del Rio. Of dit mogelijk het eindpunt is van de wegwijzer is ons niet bekend.
Komen na een paar uur terug en dan zien we tot onze verrassing dat 5 personen nabij het waypoint 8.74 geen pad, lopen. De wandeling liepen zij ‘op kaart’. Hoe het hun vergaan is zal wel altijd een raadsel blijven.

Hebben desondanks een kleine rondwandeling toegevoegd. Pad loopt langs waterleidingbuis. Is erg rul en daarom is het belangrijk stapzeker te zijn. Komen weer op de Pista Del Rio en passeren voor de 2e keer waypoint Bco del Rio 4.8 km. O.a. bij waypoint 8.44 is het zicht fenomenaal. Maar nu is het mistig en zien we helemaal niets! We mogen ons gelukkig prijzen dat we ’s morgens foto’s hebben gemaakt. In dit gebied is (plotselinge) weersverandering geen uitzondering. Na twaalf uur ’s middags kan het plotseling dichttrekken. Daarom is het zaak zo vroeg mogelijk te vertrekken.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
El Contador, waypoint ElContador (Villa Arico, vanaf TF-28)
Lengte:
15.7 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
800 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
19/02/2018
Verbindingen:

El Contador (Area Recreativa)
Bus: geen verbinding
Auto: waypoint ElContador