8.72 Barranco de La Linde h/t

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Deze barranco stond al vele jaren op ons programma. De route vanaf de TF-28 tot aan Las Eras is ‘beschreven’ in de folder ‘Wanderwege des Gebiets Chasna Isora’. Helaas hebben we de wandeling vanaf beneden naar boven voortijdig moeten afbreken! Reden voor ons was een plotselinge ‘steile’ klim. In de barranco waren stenen/keien geplaatst voor een opgang. Naar ‘boven’ is het – met enig kunst- en vliegwerk – nog te doen maar naar beneden vinden wij het niet verantwoord.

Wij hebben het idee dat door slechte weersomstandigheden van de afgelopen jaren de ‘bodem’ van de barranco (gevuld met stenen) is gezakt/weggeslagen en dat daarom de ‘hindernis’ te groot is geworden. Voor jong volwassenen ligt dit misschien anders maar voor ons – als oud-volwassenen – net iets te veel van het goede!

Las Eras heeft een ‘gezellige’ kern waar het goed toeven is. In de barranco, waar we inlopen, is ook parkeerplaats. Losse, rulle, ondergrond. Gaan onder de TF-1 door en dan verandert het karakter van de barranco enigszins. De route is niet eenduidig: op meerdere plaatsen zijn paden ‘ontstaan’. Voorbij de TF-1 is ‘stapzekerheid’ belangrijk. Het is beslist geen boulevard wandeling!

Op de terugweg gaan we langs het strand van Las Eras. De golven beuken op de kust!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Las Eras, waypoint Las Eras
Lengte:
3.9 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
80 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Stapzekerheid

Gewandeld:
07/01/2018
Verbindingen:

Las Eras
Bus: geen
Auto: waypoint Las Eras