8.71 Barranco de Los Albarderos RW3 (Ortiz)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Relatief korte wandeling in een fraai landschap.
Vertrekpunt waypoint Bco de Los Albarderos (Ortiz). Middelzware en fraaie wandeling! Uitsluitend met de auto bereikbaar. In Villa de Arico richting El Contador (Area Recreativa) aanhouden. Bij bord Ortiz ‘rechtdoor’. Na ruim 400 meter parkeerruimte.

Een heel druk punt waar veel ‘berg’ beklimmers oefenen. Wij oefenen de wandelpaden. Heel even op de bewegwijzerde route en dan gaan we rechtsaf een 4×4 weg op. Gaat later over in asfalt. Gelukkig niet onaangenaam.
Bij een ‘reclame’ bord waar onder meer San Borodon vermeld staat gaan we een onverharde/betonde weg op. Stijgen én dalen.
Bij een aantal wandelstenen begint een pad dat goed zichtbaar en afgebakend is. Komt uit op de bewegwijzerde route die naar Ortiz/El Contador gaat. Nog een flinke klim in een heel mooi landschap.

Als we de open ‘water’ leiding bereiken is het feitelijk gedaan met de stijging. Rechts van ons is de indrukwekkende Barranco la Puente (OSM kaart) of Los Albarderos (stafkaart). Dit is ook de Barranco waar de bergbeklimmers oefenen. Passeren nog een aantal opschriften met Privado (waypoint 8.60 Privado) maar daar hoeven we ons niet druk over te maken.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Ortiz, waypoint Bco de Los Albarderos
Lengte:
7.2 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
19/12/2017
Verbindingen:

Barranco de Los Albarderos (Ortiz)
Bus: geen
Auto: waypoint Bco de Los Albarderos