8.70 Villa de Arico RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt de bushalte aan de TF-28. Wij zijn vertrokken vanaf de Calle Virgin de Abona omdat bij de bushalte alle parkeerplaatsen bezet waren.. Rondom het kerkplein in Villa de Arico worden (nog steeds) werkzaamheden (december 2017; idem 2023!!) uitgevoerd maar voor de ‘voetganger’ is ruimte gehouden.

Eerste gedeelte via asfalt en door het dorp. Als we in ‘open’ gebied komen, komen de uitzichten!
Gaan rechtsaf een pad op en gaan dan door een diepe barranco. Als we weer op de bergkam zijn splitst ons pad zich ‘rechts’ af. Is een ‘oud’ pad waar gelopen wordt getuige de ‘wandelstenen’. Hebben nog een aantal bijgeplaatst. Gaan een aantal barranco’s door en komen dan onverwacht op een 4×4 weg. Deels onverhard en deels betond. Is een ‘openbare’ weg omdat op zijpaden een aantal huizen staan. Waar we op het asfalt komen staan ‘brievenbussen’ voor de aanwonenden. Het lijkt daarom privé maar is het niet!

Weer op het asfalt maar we buigen – na korte tijd – af naar rechts en komen opnieuw op een onverharde weg (Calle Polegre). Even voor de TF-28 overgaand in een pad. Daar staat een waypoint LastigPunt 8.69 omdat we zigzaggend naar beneden moeten en het pad minder duidelijk is. Er is zelfs nog een ‘keuze’ punt waar we omhoog kunnen! Eenmaal bij de TF-28 steken we, via een brug, de zeer diepe Barranco La Puente over. Indrukwekkend!
Weer asfalt totdat we op de Camino Real de Arico (tevens bewegwijzerd) komen. Nog een stevige klim door fraai landschap. Zijn nu weer bijna bij ons beginpunt!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Villa Arico, TF-28, waypoint BusTF28ViArico
Lengte:
9.2 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
450 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
13/12/2017
Verbindingen:

Villa Arico (TF-28)
Bus: waypoint BusTF28ViArico, haltes 7810/7811 (lijnen 430, 035 en 039)
Auto: idem