8.69 Arico El Nuevo RW4

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de bushalte aan de TF-28 (waypoint BusAricoNuevo) waar ook parkeerplaats is en een informatiepaneel over de PR TF-86 wandelingen. Advies: tégen de wijzers van de klok lopen. Middelzware wandeling in een fraai gebied.

Steken de TF-28 over en gaan een ‘keien’ weg (Calle El Molino) op. Gaat over in asfalt. Bij het 1e aanwijsbord houden we ‘rechts’ aan en dalen naar de Barranco de Tamadaya. Hebben nog een korte verkenning gemaakt tot aan waypoint 8.69 Verkenning. Dit gedeelte van ca. 350 meter (h/t) is niet in de afstand inbegrepen. Gaan weer uit de Barranco en ons staat een flinke klim te wachten. Tot aan het 2e aanwijsbord lopen wij in een zeer fraai landschap met een zeer langzame stijging! Bij dit bord gaan we voor de 2e keer de Barranco de Tamadaya oversteken. Een lastig pad naar ‘beneden’!

Laten de bewegwijzerde route ‘rechts’ liggen en gaan de Pista af die langs de Barranco de Tamadaya loopt (zie wandeling 8.24 Arico Viejo – La Sabinita – Bco Tamadaya) en komen dan op de Calle Las Paredes. Gaan ‘direct’ rechtsaf en komen even later op een onverharde weg. Loopt heel gemakkelijk maar dit gedeelte behoort niet tot het meeste fraaie gedeelte. Dan lijkt het alsof de weg ophoudt (= versperd) maar links gaat een pad dat de verbinding maakt met de TF-28. Volgens de OSM-kaart een onverharde weg maar het is een ‘oud’ pad dat zigzaggend naar beneden gaat en wijkt daarom ietwat af van de OSM-kaart. Goed opletten en daarom hebben we een waypoint LastigPunt 8.69 geplaatst.

Eerst de brug over en dan gaan we rechtsaf de Calle la Vera in die met een ‘trap’ uitkomt op de TF-28. Daarna opnieuw asfalt van de TF-28 en de Calle El Viso. De laatste gaat (gelukkig) over in een bewegwijzerd pad. Opnieuw een fraai gedeelte met een aantal barranco’s. Op het dorpsplein van Arico El Nuevo kunnen we ons even verpozen en zijn dan bijna bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28, waypoint BusAricoNuevo
Lengte:
9.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
09/12/2017
Verbindingen:

Arico El Nuevo TF-28
Bus: TF-28, haltes 7872/7845, lijnen 035, 430 en 039, waypoint BusAricoNuevo
Auto: idem