8.68 El Río RW2 (TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie maar zware route. Advies: met de wijzers van de klok mee lopen.
Vertrekpunt is de bushalte aan de TF-28 bij waypoint BusElRío. Even verderop (ca. 75 meter) is een parkeerplaats aan de TF-28. We lopen vóór de kerk langs en gaan linksaf de Calle San Bartolomé in, daarna direct rechtsaf de Camino Real. Aan het ‘eind’ van de verharde Camino Real lijkt het alsof we ‘vastlopen’ maar het pad loopt door! Kruip door, sluip door! Steken de Barranco Del Río over een heel oude brug!

Bij waypoint LastigPunt1CamReal blijft het goed opletten! Genieten daarna van het uitzichtpunt waypoint 8.68 en even later ‘maken’ een afsnijder. Een stevige klim! De Camino Real maakt daar een klein ‘rondje’. Zijn dan bijna in Las Vegas. Lopen een rondje rond de kerk. Daar is ook een restaurant en een aantal parkeerplaatsen. Als we de geasfalteerde weg verlaten begint de echte klim.
Bij waypoint Molina Del Agua staat nog een overblijfsel van een molen met een informatie-paneel. Lopen ook hier een rondje en komen dan weer op een bewegwijzerde wandeling. Bij de onverharde weg (met info-paneel) maken we nog een klein uitstapje met als oogmerk een pad naar de Barranco (bij Casa El Seco) Del Río te zoeken. Hebben wel een stuk gelopen maar we kregen het idee dat het een ‘geiten’ pad was. In ieder geval geen duidelijk pad!

Tot het punt waar we de rondwandeling sluiten is er sprake van een onverharde weg waar ook auto’s kunnen en mogen rijden. Lijkt wat eentonig maar ‘achterom’ kijkende zijn we telkens weer onder de indruk van het zeer fraaie landschap. Maar het pad zelf kent ook mooie gedeelten! Op het punt waar we weer op Camino Real aansluiten is het belangrijk goed op te letten. De eerste meters wijst het pad zich niet vanzelf (andersom wél!). Gaan weer over het ‘gammele’ bruggetje en dan wijst het pad zich vanzelf!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28, waypoint BusElRío
Lengte:
13.4 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
700 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
27/11/2017
Verbindingen:

El Río (TF-28)
Bus: TF-28, waypoint ElRío, lijnen 035, 039 en 430, haltes 7803 en 7818
Auto: waypoint 8.116 El Río