8.66 AR Las Raíces RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Geen busverbinding maar wel een grote parkeerplaats. Beginpunt van o.m. de PR TF-25 naar A.R. Lomo de la Jara. Grotendeels een boswandeling maar er zijn genoeg punten met mooie ‘doorkijkjes’ etc. Lichte wandeling via grotendeels pista’s. Wij hebben de wandeling met de wijzers van de klok mee gelopen. Voor een rustige wandeling vanaf een Area Recreativa is een doordeweekse dag aan te raden. In het weekend is het vaak een drukte van belang.

In de omgeving van de Area Recreativa Las Raices kun je er bijna niet omheen dat je (deels) gebruik maakt van de bewegwijzerde routes. In deze periode van het jaar bloeit er heel veel. Dat maakt de ‘bos’ wandeling nu ook aantrekkelijk. Een fraai gedeelte is het pad door de Barranco Hondo. Omdat we via de Pista’s lopen is er meer ‘ruimte’. Je loopt wel door het bos maar het lijkt ruimer en soms kun je een glimp opvangen van de kustlijn. Als we de TF-24 op een steenworpafstand zijn genaderd is er een ‘pad’ dat vrijwel parallel loopt. Niet gemarkeerd maar aan de ondergrond is redelijk goed te zien hoe het verloop is.

Het allerlaatste stuk aan de TF-24 lopen we ‘achter’ de vangrail om vervolgens uit te komen bij restaurant Las Raices. Bij de 2e ingang van de Area Recreativa Las Raices is nog het oude Franco monument wat klaarblijkelijk grondig is gesloopt. Geen beeltenis o.i.d. Franco schijnt vanaf dit punt de ‘revolutie’ te zijn begonnen. We gaan daarna over het terrein maar tot op heden hebben wij de stippellijn van de OSM-kaart niet duidelijk kunnen onderscheiden maar dit heeft ons niet belet om bij de parkeerplaats uit te komen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Waypoint AR Las Raices
Lengte:
7.7 km
Tijdsduur:
3,5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
22/03/2017
Verbindingen:

Las Raíces Area Recreativa
Bus: geen
Auto: waypoint AR Las Raices