8.65 Arico Viejo RW2 (TF-625-TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zware wandeling in een zeer fraai landschap.
Vertrekpunt is de bushalte aan de TF-28 in Arico Viejo in de directe nabijheid van een tankstation. Voldoende parkeerruimte voor de auto.
De eerste helft grotendeels bewegwijzerd. Vanaf het bordje waarop Las Heritas staat is het een moeilijk begaanbaar pad. Zéker niet voor hoogtevrezers en voor degenen die niet stapzeker zijn. Maar wel het mooiste gedeelte. Vertrekpunt is de bushalte aan de TF-28 in Arico Viejo in de directe nabijheid van een tankstation. Ook is er voldoende parkeerruimte voor de auto.

Eerste gedeelte via asfalt naar La Degollada en komen dan snel op de bewegwijzerde route die eerst naar beneden door de barranco de Las Hiedras gaat. Een fraai gedeelte. Daarna zigzaggend een stevige klim en dan komen we op een pad dat (meestal) langzaam stijgt. Waar links een ‘afslag’ van de bewegwijzerde route is gaan wij rechtdoor (richting El Contador) en krijgen een stevige klim naar het hoogste punt in de wandeling incl. het dalen door barranco’s. Bij het bordje Las Heritas begint een ‘onofficieel’ pad. Direct een strakke daling over een ietwat rulle ondergrond. Daarna lopen we langs een vrij steile rotswand met aan de rechterkant de barranco.

Het pad is goed zichtbaar maar hier en daar is de begroeiing uitbundig. Helaas hadden we onze knipschaar niet bij ons. Van het pad wordt wel gebruik gemaakt maar onze indruk is dat het niet veel belopen wordt. Zeer fraai gedeelte maar niet voor hoogtevrezers. Ook is stapzekerheid erg belangrijk. Als we uit de barranco komen wordt het pad weer breed en goed te belopen. Helaas na vrij korte tijd kondigt het asfalt zich aan. De daling valt op zich wel mee maar is niet echt aangenaam.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Arico Viejo, TF-28, waypoint BusAricoViejo
Lengte:
9.9 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, wandelstokken aanbevolen, geen hoogtevrees en stapzekerheid.

Gewandeld:
29/03/2017
Verbindingen:

Arico Viejo (TF-625-TF-28)
Bus: TF-28, waypoint BusAricoViejo, haltes 7847/7870, lijnen 035 en 430.
Auto: idem