8.63 Barranco Hondo – Las Lagunetas SL TF-299 (h/t)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Qua logistiek en inspanning verdient het o.i. aanbeveling de route vanaf Barranco Hondo te lopen en niet vanaf El Centeno/Las Lagunetas. In het laatste geval eerst ca. 1000 dalen en daarna 1000 meter stijgen. Bevelen wij niet aan! Is een ‘oude’ SL-bewegwijzerde route. Zeer inspannend maar fraai! In de afgelopen jaren hebben wij deze route in meerdere delen gelopen. Nu voor het eerst in zijn geheel (naar boven) om daarmee de inspanning te kunnen ‘proeven’.

Als we Barranco Hondo uitgaan hebben we direct een heel stevige klim via asfalt. Je bent in dit gedeelte al heel veel energie kwijt voordat je aan het pad begint. Voor ruim 1000 klimmen of dalen via asfalt zouden we zéker bedanken! Eerste gedeelte gaat door open gebied. Op de heen- en terugreis zeer verschillend. Prachtige uitzichten.

Na ruim 3 km komen we langzamerhand in het bos waar de uitzichten verdwijnen. Totaal ander gebied. Heeft ook zijn charme. Passeren Fuente del Madre (waar koud water uit de kraan komt voor verkoeling) waar we een blik kunnen werpen in de Barranco Hondo. Las Lagunetas is het eindpunt van de wandeling.
Op de informatiepanelen staat vermeld dat de wandeling ‘middelzwaar’ is. Wij vinden 1000 meter stijgen op bijna 6 kilometer zeer zwaar!
Als alternatief voor het teruglopen van dezelfde route kan gekozen worden voor wandeling 8.62 (Barranco Hondo RW4): Ca. 1.6 km langer en een veel lastiger terugweg.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Barranco Hondo, waypoint BusBcoHondo
Lengte:
12.6 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
1000 meter
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
27/03/2017
Verbindingen:

Barranco Hondo
Bus: Calle La Capilla, waypoint BusBcoHondo
Auto: idem