8.62 Barranco Hondo RW4

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraaie maar zeer zware rondwandeling. Het eerste gedeelte is de bewegwijzerde route SL TF-299 en het tweede gedeelte is een pelgrim pad naar Candelaria. Totaal hoogteverschil van ruim 1100 meter. Met de bus vertrekpunt vanaf waypoint BusBcoHondo en met de auto een parkeerplaats tussen de bushalte en de kerk van Barranco Hondo. Als we Barranco Hondo uitgaan hebben we direct een heel stevige klim via asfalt. Je bent in dit gedeelte al heel veel energie kwijt voordat je aan het pad begint.

Voor ruim 1000 klimmen of dalen via asfalt zouden we zéker bedanken! Zoals gebruikelijk is ook dit pad geërodeerd; grotendeels door mountainbikers die afsnijders maken. Ca. 3.5 km lopen we door ‘open’ gebied met zeer fraaie uitzichten. Langzamerhand komen we in het bos waar geen weinig of geen uitzicht is. Direct veel koeler! Bij Las Lagunetas zijn we op het hoogste punt van de wandeling en gaan daarna dalen. Eerst via pista’s maar bij waypoint Candelaria begint de Camino Loma de la Barca.

Heel veel witte stippen zijn geplaatst en het pad is duidelijk zichtbaar. Echter het is vrijwel over de hele lengte een zeer lastig pad. Kost redelijk veel inspanning om de stappen goed te nemen. Maar het gebied is open: mooi uitzicht op onder meer de kustlijn. Tot aan Mirador de Igueste hebben we tussentijds geen aanduiding gezien van een pelgrimpad behalve het waypoint Candelaria. Bij de Mirador komen we op de pelgrimroute La Laguna – Candelaria. Ook op dit gedeelte moeten we een aantal keren dalen en klimmen vanwege het oversteken van barranco’s. In Barranco Hondo komen we op de asfaltweg maar deze kent weinig hoogteverschil. Op de weg zijn ‘merk’ tekens aangebracht van het pelgrimpad.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Barranco Hondo, waypoint BusBcoHondo
Lengte:
14.2 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
Ruim 1100 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
27/03/2017
Verbindingen:

Barranco Hondo
Bus: Calle La Capilla, waypoint BusBcoHondo
Auto: idem