8.61 Igueste TF-28 RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware tot zware wandeling in een fraai gebied. Classificatie is deels bepaald door het stijgen via ‘asfalt’. Vinden wij 2x zwaarder dan een ‘normaal’ pad. En in Igueste is het erg steil! Gaat vanaf de TF-28 bij Bar Agricola. Daar is zowel een bushalte als voldoende parkeerplaats (in de directe omgeving). Wij gaan – na korte tijd – een onverharde weg/camino op. Wordt weinig belopen maar is nog ‘ouderwets’ belegd met keien. Op het punt waarop wij op de geasfalteerde weg komen tot aan het einde van Igueste vinden wij een vervelend gedeelte van de wandeling. Heel inspannend.

Waypoint Mirador de Igueste is een mooi uitzichtpunt. We volgen nu de Camino Viejo de Candelaria. We ontkomen er niet aan een aantal barranco’s te nemen. Altijd inspannend. Maken nog een kort uitstapje naar Pasacola, waypoint Pasacola. In Barranco Hondo komen we weer op asfalt maar na korte tijd komen we weer op een onverharde weg en gaan dan weer richting de TF-28. Waar we de geasfalteerde weg in Barranco Hondo verlaten begint – volgens het kaartmateriaal – een onverharde weg. Daarvoor is wel enig fantasie nodig. Moeilijk een pad/weg te onderscheiden. Het lijkt wel of er witte stippen zijn gezet maar dit kunnen ook grensaanduidingen zijn.

De gps is nu onze richtingwijzer. Omdat het gebied vrij goed te belopen is, is dit geen groot probleem. Later wordt het beter en wordt zichtbaar dat er meer gelopen én gemountainbiked wordt. Is een mooi gedeelte van de wandeling. Als we op de TF-28 komen zijn we nog een 1 km van onze eindbestemming verwijderd. Weinig (auto) verkeer maar het is belangrijk goed op te letten. Een aantal keren zijn we ‘verwisseld’ van zijde van de weg in verband met uitzicht op zowel de omgeving als het mogelijke verkeer.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Igueste, TF-28, waypoint BusIguesteTF28
Lengte:
8.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
350 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
27/03/2017
Verbindingen:

Igueste TF-28
Bus: TF-28 waypoint BusIguesteTF28, bij bar Agricola
Auto: idem