8.60 Arico El Nuevo RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zware fraaie wandeling in mooi landschap. Deels bewegwijzerd en deels asfalt! De bewegwijzering én het onderhoud laat op sommige punten te wensen over. Ook zijn de info-borden tussen Arico El Nuevo – Villa de Arico totaal onleesbaar. Vertrekpunt is de bushalte aan de TF-28 (waypoint BusAricoNuevo) waar ook parkeerplaats is. Dit punt is bewust gekozen omdat deze plek het ‘laagst’ mogelijk vertrekpunt is. Vanaf Villa de Arico vinden wij de wandeling zwaarder omdat in het gedeelte Arico El Nuevo – Villa de Arico vrij veel gedaald en gestegen moet worden.

Dalen vrij snel af naar de Barranco Polegre om daarna een flinke klim te maken. Passeren een ‘school’ en daarna gaan we rechtsaf. Gaan deels over asfalt maar er is (gelukkig) een ‘tussen’ verbinding met Villa de Arico. In Villa de Arico wordt het plein voor de kerk op de schop genomen (2017). Alles afgezet maar de wandelaar wordt niets in de weg gelegd! Even voorbij het dorp passeren we de Ermita de El Calvaria om na korte tijd de ‘verharde’ weg af te gaan. Opnieuw naar beneden in een barranco om daarna weer een flinke klim te moeten maken. Prachtig landschap!

Bij waypoint 8.60 Privado kunnen we een afsnijder maken (hebben we ook gedaan!) maar de ‘officiële’ route hebben we op de site gezet. Even voorbij dit punt staan echter ook aanduidingen (op de bewegwijzerde route!) van privado etc. De ‘dwars’ verbinding tussen de bewegwijzerde routes is deels onverhard en deels verhard. Het verharde gedeelte is niet echt onaangenaam. Waar we weer op de bewegwijzerde route komen wordt de ondergrond weer ‘pad’! Maken weer een flinke daling naar de Barranco de Tamadaya waar we ook weer uit moeten klimmen. Opnieuw een zeer fraai gedeelte. Het pad daalt nu licht totdat we voor de 2e keer dezelfde Barranco moeten oversteken. Straffe daling! Passeren een niet meer in gebruik zijn wasplaats (Fuente Del Chorro) en zijn dan bijna bij onze eindbestemming. Zie ook opmerking bij 8.32 (Arico El Nuevo RW1).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28, waypoint BusAricoNuevo
Lengte:
15.9 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
Ruim 800 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
20/03/2017
Verbindingen:

Arico El Nuevo TF-28
Bus: TF-28, haltes 7872/7845, lijnen 035, 430 en 039, waypoint BusAricoNuevo
Auto: idem