8.59 Barranco de Los Albarderos RW2 (Ortiz)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zwaar/extreem maar zeer fraaie wandeling van bijna 17 km. Grotendeels bewegwijzerd. Op een aantal punten zou ‘renovatie/groot onderhoud’ wel aangenaam zijn. Vertrekpunt waypoint Bco de Los Albarderos (Ortiz). Vertrek vanaf het ‘laagste’ punt is niet mogelijk. Daarom gaan we eerst ca. 300 meter dalen om daarna een extra stijging voor de kiezen te krijgen. Bovendien is de hele route geen ‘constante’ daling en/of stijging. Met de afstand en het totaal hoogteverschil van ca. 1100 meter vinden wij de route zeer zwaar. Tegen het extreme aan!

Na korte tijd gaan we van de bewegwijzering af en gaan de ‘verbinding’ maken met de ‘overkant’ van de bewegwijzerde route. Is een uitstekend ‘parcours’ (zelfs gedeeltelijk asfalt!) maar betekent wel een daling van ca. 300 meter voordat we aan de ‘echte’ stijging naar de Area Recreativa El Contador kunnen beginnen. Het pad ligt prachtig in het landschap maar voordat we op het hoogste punt zijn hebben we 800 meter gestegen.

Voorbij El Contador is er even minder zicht op het landschap maar vrij spoedig ontvouwt zich weer een mooi landschap. We zijn nog even van de bewegwijzering afgeweken: een pad langs de barranco. Was het waard! Het allerlaatste stuk is een ‘straffe’ daling. Daarom goed opletten!
Zie ook opmerking bij wandeling 8.32 (Arico El Nuevo RW1).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Ortiz, waypoint Bco de Los Albarderos
Lengte:
16.8 km
Tijdsduur:
7 uur
Hoogteverschil:
1100 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
13/03/2017
Verbindingen:

Barranco de Los Albarderos (Ortiz)
Bus: geen
Auto: waypoint Bco de Los Albarderos