8.57 Villa de Arico RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zware, lange maar heel mooie wandeling. Vertrekpunt Calle Calvaria, waypoint El Rio (even voorbij Ermita Calvaria). Voldoende parkeerplaats. O.i. geen geschikte wandeling voor de bus: 2 km extra en een grotere stijging/daling met daarbij de lage frequentie van de buslijn. Vertrekpunt de ‘kruising’ van een aantal wandelpaden even buiten het dorp Villa Arico. Tot het punt waar we ‘rechts’ gaan lopen we over asfalt. Gezien de geringe stijging geen probleem.

We komen vrijwel direct in een mooi landschap (bij helder weer). Bij waypoint Bco de Los Albarderos (OSM kaart geeft als naam Bco de la Puente) gaan we de Barranco in. Een geliefde plaats voor ‘oefenaars’ bergbeklimmen. In de barranco liggen hele grote keien die we moeten passeren maar dat is -met enige bedachtzaamheid – geen probleem. Als we de barranco weer uitklimmen komen we opnieuw in het ‘vergezichten’ landschap.

Hebben dan nog een stevige stijging voor de boeg. We zijn bijna op het hoogste punt als we op de Pista El Contador – Izaña komen. Als we de Pista verlaten is het nog 19.1 km naar Izaña (met de auto)! Komen op een 4×4 weg met een ‘straffe’ daling. In het begin door het bos maar later komen we weer in open, fraai, gebied. Ca. 5 km voor het eindpunt gaat de onverharde weg over in asfalt. Meestentijds een rustige daling waarom het niet onaangenaam wordt. Bijna 1.5 km voor onze eindbestemming kunnen we nog gebruik maken van een onverharde weg die later weer aansluit op het asfalt. Zijn nu dichtbij ons eindpunt waarbij we kunnen terugzien op een heel mooie maar zeer pittige wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Villa de Arico, Calle Calvaria, waypoint El Rio
Lengte:
19 km
Tijdsduur:
7 uur
Hoogteverschil:
Bijna 1000 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
27/02/2017
Verbindingen:

Villa de Arico
Bus: geen (zie tekst)
Auto: Calle Calvario, waypoint El Rio