8.56 Barranco Hondo RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een zware maar fraaie route. Maakt grotendeels gebruik van bewegwijzerde wandelingen. Beginpunt de bushalte aan de Calle la Capillo. Voldoende parkeerruimte. Ook zijn er parkeerplaatsen in de richting van het centrum van Barranco Hondo. Rondom de kerk ziet het er verzorgd uit. Steken, via een goed pad, de Barranco Hondo over. Steken de weg over en gaan de Camino San Diego op die overgaat in de Camino de Las Barreras (bewegwijzerd). Mooi landschap.

Stevige stijging. Zoals ‘gebruikelijk’ op veel plaatsen (sterk) geërodeerd. Naast de bewegwijzering zijn witte verf ‘kledders’ gemaakt. In ieder geval duidelijk te onderscheiden. Een klein gedeelte aan het eind is geasfalteerd. Wij zijn nu op het hoogste punt (na ca. 4 km). De daling, via de Camino de Los Panascos, is niet altijd gemakkelijk. Ook hier en daar sterk geërodeerd. Bij het eerstvolgende ‘kruispunt’ komen we uit op de Camino Viejo de Candelaria. Zelfs gedeelten zijn geasfalteerd maar even later is het weer ‘tobben’.

Bij de Ermita Del Rosario gaan we ‘achterlangs’ om een blik naar beneden te kunnen werpen. Vervolgen weer de pelgrimsroute naar Candelaria. In Barranco Hondo gaat het pad over in asfalt. We steken, via een pad, de Barranco Hondo over. Ligt er fraai in. Als we uit de barranco zijn, zijn we weer dicht bij onze eindbestemming. De tijdsduur van de wandeling is langer dan gebruikelijk omdat de wandeling vrijwel geheel ‘pad’ is.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Waypoint BusBcoHondo
Lengte:
10.9 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
07/12/2016
Verbindingen:

Barranco Hondo
Bus: Calle La Capilla, waypoint BusBcoHondo
Auto: idem