8.55 Barranco Hondo RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een zware maar fraaie route. Maakt grotendeels gebruik van bewegwijzerde wandelingen. Voor een toelichting bij waypoint CaminoBedijo, zie wandeling 8.54 Barranco Hondo RW1. Beginpunt de bushalte aan de Calle la Capillo. Voldoende parkeerruimte. Ook zijn er parkeerplaatsen in de richting van het centrum van Barranco Hondo. Rondom de kerk ziet het er verzorgd uit. Vanaf de kerk maken we een stevige stijging op het asfalt over ca. 500 meter. Blijft onaangenaam! Volgen daarmee de bewegwijzerde wandeling SL-299 die richting Las Lagunetes gaat.

We kunnen al direct genieten van het landschap! Is een zeer stevige klim. Het laatste gedeelte is een betonweg. Houden dan ietwat rechts aan en komen dan – na luttele meters – op de bewegwijzerde routes van Raices. Uitstekend om te lopen maar weinig of geen uitzicht. Passeren Campanento Juvenil de Esperanza en komen dan op de SL 301 wandeling.

Als we uit het ‘bos’ komen worden onze ogen weer gestreeld. Een heel fraai gedeelte van de wandeling! Wel goed opletten omdat het pad, niet ongewoon, sterk geërodeerd is. Vlak voor het dorp gaat het pad over in ‘asfalt’ en we steken bijna aan het eind de Barranco de Hondo over. In de buurt van de kerk zijn genoeg café’s om de inwendige mens te versterken.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Waypoint BusBcoHondo
Lengte:
11.1 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
750 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
07/12/2016
Verbindingen:

Barranco Hondo
Bus: Calle La Capilla, waypoint BusBcoHondo
Auto: idem