8.54 Barranco Hondo RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een zeer zware maar fraaie route. Deels 2x gelopen omdat bij waypoint CaminoBedijo wel de Camino del Bedijo begint maar voor een groot deel volledig overwoekerd en vrijwel onzichtbaar is. En aan het eind van de Camino, volledig afgesloten. Daarom voor de 2e keer deels de bewegwijzerde SL-299 gevolgd. Beginpunt de bushalte aan de Calle la Capillo. Voldoende parkeerruimte. Ook zijn er parkeerplaatsen in de richting van het centrum van Barranco Hondo.

Rondom de kerk ziet het er verzorgd uit. Vanaf de kerk maken we een stevige stijging op het asfalt over ca. 500 meter. Blijft onaangenaam! Volgen daarmee de bewegwijzerde wandeling SL-299 die naar La Lagunetes gaat. We kunnen al direct genieten van het landschap!
Bij waypoint CaminoBedijo gaan we een pad op. Goed zichtbaar maar na korte tijd ‘verdwijnt’ het pad. Wel veel geitenpaadjes! Een aantal keren heen en weer gelopen. Op sommige plaatsen is het heel even duidelijk (krijgen weer hoop) maar even later is het weer volledig mis. We banen ons regelmatig een weg door de struiken. Heel plotseling begint dan een ‘gewone’ Camino. Maar aan het eind komen we bij een afrastering met een groot hek. Gelukkig niet op slot maar de combinatie moeilijk/slecht/niet begaanbaar en een ‘barrier’ (stond ook op de OSM kaart) hebben ons doen besluiten dit gedeelte niet op de site te plaatsen.
Bij de 2e keer laten het waypoint CaminoBedijo rechts liggen en vervolgen de Sl-route. Is ook een heel stevige klim! Het laatste stuk is een ‘beton’ weg. We komen uit in de buurt van La Bedijo. Dan zou je toch menen dat de Camino normaal begaanbaar zou moeten zijn én niet afgesloten!

Passeren de Area Recreativa Las Raices, steken het terrein over en maken dan deels gebruik van de bewegwijzerde wandelingen in dit gebied. Bij waypoint BusPanascos (buslijn aan de TF-254 lijkt vervallen te zijn) staat een info-paneel en een Ermita. De daling, via de Camino de Los Panascos, is niet altijd gemakkelijk. Hier en daar sterk geërodeerd. Bij het eerstvolgende ‘kruispunt’ komen we uit op de Camino Viejo de Candelaria. Zelfs gedeelten zijn geasfalteerd maar even later is het weer ‘tobben’. Bij de Ermita Del Rosario gaan we ‘achterlangs’ om een blik naar beneden te kunnen werpen. Vervolgen weer de pelgrimsroute naar Candelaria. Ook hier en daar sterk geërodeerd. In Barranco Hondo gaat het pad over in asfalt. We steken, via een pad, de Barranco Hondo over. Ligt er fraai in. Als we uit de Barranco zijn, zijn we weer dicht bij onze eindbestemming. Samenvattend: zeer zware maar mooie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Waypoint BusBcoHondo
Lengte:
14.1 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
800 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
19/11/2016
Verbindingen:

Barranco Hondo
Bus: Calle La Capilla, waypoint BusBcoHondo
Auto: idem