8.53 Barranco Hondo TF-1 RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een voorbeeld van hoe paden/wegen kunnen veranderen en/of verdwijnen! Voor het eerst in onze wandelgeschiedenis Camino’s afgesloten en/of ‘verdwenen’. Wandeling nu grotendeels via asfalt. Wel een ‘aardige’ wandeling maar geen bijzondere vergezichten of uitzichten. Aanbevolen: tegen de wijzers van de klok lopen. Vertrekpunt is afslag 11 (Bco Hondo). Bij déze afslag is aan weerszijden van de TF-1 een bushalte. Parkeerplaats bij een ‘cafetaria’ wagen.

Wij steken de TF-1 over, via een brug, en ons ‘doel’ is de Camino la Playa die parallel loopt met de Barranco Hondo. Door woningbouw, tot vrij dicht aan de Barranco, is deze Camino geheel verdwenen! Bij de TF-28 gaan we rechtsaf en gaan dan de Camino Los Suarez op. Op het kaartmateriaal een ‘pad’ maar nu geheel geasfalteerd. Loopt daarom moeilijker! Op het punt waar we op de Camino Viejo de Candelaria komen zien we dat de bewegwijzering van deze route verbeterd is (wandeling 9.08 La Laguna – Llano del Moro – Candelaria).

Bij de kerk van Barranco Hondo is het beginpunt van de wandeling SL TF-299 naar Las Lagunetas (TF-24). Waar we de geasfalteerde weg verlaten begint – volgens het kaartmateriaal – een onverharde weg. Daarvoor is wel enig fantasie nodig. Moeilijk een pad/weg te onderscheiden. Het lijkt wel of wat witte stippen zijn gezet. De gps is nu onze richtingwijzer. Omdat het gebied vrij goed te belopen is, is dit geen probleem. Later wordt het beter en wordt zichtbaar dat er meer gelopen én gefietst wordt. Is een mooi gedeelte van de wandeling.

Komen weer op de TF-28 en hebben– volgens ons kaartmateriaal – twee mogelijkheden om naar ‘beneden’ te gaan. Helaas volledig afgesloten! Blijven noodgedwongen de TF-28 volgen en bij de eerstvolgende mogelijkheid gaan we alsnog rechtsaf. Via een trappenpad ‘snijden’ we aardig wat meters af. Het pad is ooit aangelegd maar er is vervolgens niets meer aan gedaan. Samenvattend: geen natuurwandeling maar wel een (asfalt)wandeling die uitzicht geeft op de zee, de TF-1 en de bebouwde kust.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint BcoHondo BusPark
Lengte:
9 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Tegen de wijzers van de klok wandelen

Gewandeld:
10/11/2016
Verbindingen:

Barranco Hondo (afslag 11 TF-1)
Bus: bij rotonde afslag TF-1
Auto: waypoint Bco Hondo BusPark