8.52 Ermita Jama RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Geen busverbinding. Wel een parkeerplaats voor een woning. Advies: tegen de wijzers van de klok lopen en niet in het weekend. Reden, onder meer, dat de ‘motor’ paden behoorlijk rul zijn. Zware maar fraaie wandeling. Gaan ‘eerst’ langs de Fuente de Jama (Area Recreativa) en steken even later de TF-565 over. Na ca. 50 meter begint rechts een pad. Goed opletten! Maakt onderdeel uit van de (papieren) LAW GR-133.

Goed te volgen (oud) pad. Vanaf de Ermita Jama tot aan het laagste punt van de wandeling dalen we ca. 300 meter. Onderweg zien we een info-paneel over ‘Caserio de Casa Altas’. Bij waypoint LastigPunt 8.52 wacht ons een onaangename verrassing. Een afsluiting (waarschijnlijk voor motoren; geen vermelding van ‘privado’). Maar we zijn niet de eerste die deze hindernis genomen hebben. Voorzichtigheid geboden!

Nog een 200 verder gaan we rechts een pad op dat sterk geërodeerd is. Reden: veel motoren die de ondergrond ‘vernielen’. Ook zijn er springschansen gemaakt. Daar staat tegenover dat er paden (gemaakt) zijn die niet op enige kaart te vinden zijn. Even voor het hoogste punt in de wandeling is zelfs een terrein waar klaarblijkelijk gecrost wordt. Tot aan Jama volgen we ruim 1.5 km. de verharde weg. Daalt langzaam hetgeen betekent dat de weg goed beloopbaar is. Weinig verkeer! Helaas geen uitzicht: de regen komt met ‘bakken’ uit de hemel.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Jama, waypoint Ermita Jama
Lengte:
11.8 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
600 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Tegen de wijzers van de klok wandelen

Gewandeld:
14/11/2016
Verbindingen:

Jama, Ermita Jama TF-565
Bus: geen
Auto: waypoint Ermita Jama