8.51 Ermita Jama RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Geen busverbinding maar wel een parkeerplaats voor een woning. Ook is het mogelijk te vertrekken vanaf Zona Recreativa Cho Pancho maar de toegang is niet altijd open (waypoint MonteChoPancho) Een middelbare tot zware wandeling. Deels bewegwijzerd. Direct ná de Ermita gaan we een onverharde weg op. Bij de T-kruising gaan we feitelijk van het pad af en volgen een ‘gemaakt’ pad. Wandelstenen zijn geplaatst en het is goed te doen. Ondanks dat hebben we halverwege een waypoint LastigPunt ErmitaJama geplaatst. In dit stuk is (tenminste) één grot. Wel heel goed opletten. Helaas geen zaklantaarn bij ons!

Volgen kort de Calle Jama en gaan dan een onverharde weg op die ons leidt door ‘landbouwgebied’. Fraai uitzicht op de kustlijn. We komen uit bij de Zona Recreative Cho Pancho. Daar begint een SL-wandeling die naar El Roque gaat (8.41 El Roque – Monte Cho Pancho RW1). Langs de (bewegwijzerde) route staan een aantal informatiepanelen over de vroeger bedreven landbouw in dit gebied. Nog goed leesbaar en informatief. We steken de Barranco Ridrigo over en gaan dan ‘rechtdoor’ en komen dan op de TF-565.

Volgen deze ca. 400 meter en gaan een pad op dat ons opnieuw brengt bij de TF-565 (richting La Escalona).
Op dat punt ‘moet’ aan de overkant een Camino beginnen (Camino de Los Cantillos) maar na enig zoeken niet gevonden.
Dat is de reden waarom wij feitelijk parallel blijven lopen met de TF-565 en komen dan op een ‘verharde’ weg en steken opnieuw de TF-565 over, richting Jama. Het laatste stuk is een behoorlijk stevige ‘kuiten’ bijter.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Jama, waypoint Ermita Jama
Lengte:
9.9 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
450 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
07/11/2016
Verbindingen:

Jama, Ermita Jama TF-565
Bus: geen
Auto: waypoint Ermita Jama