8.48 Charco del Pino RW3 (TF-28)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de bushalte/Ermita aan de TF-28. Voldoende parkeerplaats. Zeer pittige wandeling. Mede door afstand en hoogteverschil (totaal ruim 900 meter). Fraai landschap. De eerste kilometer is een ‘gezamenlijk’ stuk. Gaat over asfalt maar is niet echt irritant. In de route is op veel meer plaatsen asfalt (gekomen). Ontwikkeling van de afgelopen decennia. Wij houden op het ‘kruispunt’ (na ca. 1 km) rechts aan waar een duidelijk pad is dat later weer overgaat in o.a. asfalt. Is op de kaart vermeld als de Camino Del Espajonal. Komt uit op de TF-21.

Even vóór de TF-21 loopt de Camino feitelijk ‘dood’. 25 meter ‘overbruggen’ en dan zijn we weer op de Camino. Volgen de TF-21 ca. 250 meter en gaan dan rechts een pad op dat uitkomt bij waypoint KP Pedro. We gaan nu het pelgrimspad Hermano Pedro, richting Vilaflor, volgen. We zijn nu weer 100 meter gedaald en moeten dit goedmaken. Na ca. 7 km zijn we bijna 700 meter gestegen inclusief de daling van 100 meter. Bij elkaar opgeteld 800 meter! Vilaflor laten we ‘rechts’ liggen en maken de ronding wanneer dat mogelijk is (bushalte Vilaflor kruispunt TF-21-TF-51 op 500 meter afstand).

Volgen kort de TF-563 en houden links aan en gaan de Calle Del Pilón op. Heel afwisselend: 4×4 weg, dan een pad en stukken geasfalteerd. Maar uitstekend te lopen! In El Frontón steken we de Barranco de Los Pavos over.
Goed opletten! Tegenover een woning gaat een pad vanaf de weg naar beneden dat over de Barranco gaat. Later zien we dat er ook een gemakkelijker pad vanaf de TF-561 komt.
Op het punt waar we de Barranco de la Orchilla oversteken is de weg kortgeleden ‘geëgaliseerd’. Je kunt bijna naar beneden glijden als de ondergrond niet zo los was! Het laatste stuk (na Barranco Del Ancón) is de weg weer verhard. We zijn nu op 1.5 km van onze eindbestemming. Kunnen terugzien op een mooie maar inspannende wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-28, Charco Del Pino, waypoint BusChPino
Lengte:
19.1 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
750 meter
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
15/02/2016
Verbindingen:

Charco Del Pino (TF-28)
Bus: TF-28, bij Ermita, waypoint BusChPino, lijnen 116, 416 en 484, haltes 7443/7390
Auto: idem